veckomeny (nr 11) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

Om veckomenyerna…

Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker. Menyerna består av 4 recept per vecka. Jag länkar  alltså till befintliga recept på nätet och lägger till Nilla’s tips när det behövs om hur man kan byta ut råvaror och ingredienser i recepten. Jag tipsar även om hur man gör varje rätt vegan. Läs mer här… Hitta alla veckomenyer här…

Anledningen till att det är 4 recept per vecka är för att man ska ha utrymme att äta rester några dagar i veckan och så att man inte behöver handla på sig för mycket olika råvaror. Förhoppningsvis hittar du också nya favoriträtter som du vill laga igen och igen. ❤

 • Tips: prenumerera på bloggen så får du alla veckomenyer till din mejladress i framtiden! Du skriver själv i din e-postadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren.
Hitta alla veckomenyer här…


Veckomeny (nr 11) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

Lycka till och smaklig spis!

Instagram: #nillaskitchenveckomeny eller #nillaskitchen

 • Dag 1

  Raw jordnötscurry
  Nillas tips:
  Du som vill äta en varm rätt kan välja Thailändsk grön currygryta istället.

 • Dag 2

  Primörsallad med varmrökt lax
  Nilla’s tips: Ersätt potatis med lätt kokt (ca 3 min) blomkål och eller broccoli i buketter. Ersätt balsamvinäger med äppelcidervinäger eller citronsaft. Sardeller kan utselutas. 

  Vegan: Ersätt fisk och ägg med stekt och välkryddad tofu eller edamemebönor. Strö gärna salladen med rostade pumpakärnor. 

 • Dag 3

  Indiska lammjärpar med linser
  Nilla’s tips: Lammfärsen kan ersättas med ekologisk nötfäts eller kycklingfärs. Kalvfond ersätts med buljongpulver utan tillsatser eller med salt + 2 tsk tamari. 
  Vegan: Ersätt lammfärsen med kokt råris eller bovete; lätt mixat i matberedare+ 1 dl hasselnötsmjöl eller mandelmjöl. 

 • Dag 4

  Salsamole”sallad med svartabönor (vegan)
  Nilla’s tips: Denna sallad passar som den är (vegan) men också toppad med stekt kycklingfilé i strimlor eller kryddig fisk! Krydda och stek som i det här receptet. 


Föregående veckomenyer…
Webbshop…
Boktips…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: