Gratis veckomenyer Lunch och middag Mat Raw food Vegan/Växtbaserat

veckomeny (nr 11) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

Om veckomenyerna…

Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker. Menyerna består av 4 recept per vecka. Jag länkar  alltså till befintliga recept på nätet och lägger till Nilla’s tips när det behövs om hur man kan byta ut råvaror och ingredienser i recepten. Jag tipsar även om hur man gör varje rätt vegan. Läs mer här… Hitta alla veckomenyer här…

Anledningen till att det är 4 recept per vecka är för att man ska ha utrymme att äta rester några dagar i veckan och så att man inte behöver handla på sig för mycket olika råvaror. Förhoppningsvis hittar du också nya favoriträtter som du vill laga igen och igen. ❤

 • Tips: prenumerera på bloggen så får du alla veckomenyer till din mejladress i framtiden! Du skriver själv i din e-postadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren.
Hitta alla veckomenyer här…


Veckomeny (nr 11) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

Lycka till och smaklig spis!

Instagram: #nillaskitchenveckomeny eller #nillaskitchen

 • Dag 1

  Raw jordnötscurry
  Nillas tips:
  Du som vill äta en varm rätt kan välja Thailändsk grön currygryta istället.

 • Dag 2

  Primörsallad med varmrökt lax
  Nilla’s tips: Ersätt potatis med lätt kokt (ca 3 min) blomkål och eller broccoli i buketter. Ersätt balsamvinäger med äppelcidervinäger eller citronsaft. Sardeller kan utselutas. 

  Vegan: Ersätt fisk och ägg med stekt och välkryddad tofu eller edamemebönor. Strö gärna salladen med rostade pumpakärnor. 

 • Dag 3

  Indiska lammjärpar med linser
  Nilla’s tips: Lammfärsen kan ersättas med ekologisk nötfäts eller kycklingfärs. Kalvfond ersätts med buljongpulver utan tillsatser eller med salt + 2 tsk tamari. 
  Vegan: Ersätt lammfärsen med kokt råris eller bovete; lätt mixat i matberedare+ 1 dl hasselnötsmjöl eller mandelmjöl. 

 • Dag 4

  Salsamole”sallad med svartabönor (vegan)
  Nilla’s tips: Denna sallad passar som den är (vegan) men också toppad med stekt kycklingfilé i strimlor eller kryddig fisk! Krydda och stek som i det här receptet. 


Föregående veckomenyer…
Webbshop…
Boktips…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: