6 livsviktiga anledningar att äta stor andel färska grönsaker & mer raw food

Collage_rawcleanse juni

6 livsviktiga anledningar att äta stor andel färska grönsaker & mer raw food:

1. Lågt GI (Glykokemiskt Index)
Eftersom färska grönsaker, nötter och frön har ett lågt GI-värde så känner du dig mätt länge samtidigt som blodsockernivån hålls stabil. Även om du äter kött, fisk eller mjölkprodukter så har en stor andel grönsaksrätter i kosten en GI-balanserande effekt.

2. Fibrer
Maten innehåller stor mängd naturliga fibrer som är mycket viktiga för en väl fungerande tarmfunktion och för mättnadskänslan.

3. Maten är rik på tarmbakterier
Färska grönsaker och frukt är rika på mjölksyrabakterier och enzymer, vilket t.ex. gör att ohälsosamma tarmbakterier och svampar i tarmarna minskar. Med en frisk tarmflora skapas förutsättning för ett friskt immunförsvar (80% av immunförsvaret sitter i tarmarna.)

4. Nyttiga fetter
Raw food innehåller nyttiga, vegetabiliska fetter från nötter, frön och kallpressade oljor. Den bästa källan till vegetabiliskt omega-3 är kallpressad linfröolja. Även chiafrön och alger innehåller mycket omega-3.

5. Ger rätt kroppsvikt
Genom att äta ”rå” mat i högre grad som innehåller alla näringsämnen kroppen behöver i stor mängd, och dessutom en stor mängd fibrer så balanseras kroppsvikten inom några månader. Det gäller oftast både om man väger för lite eller för mycket så stabiliseras kroppsvikten.

6. Rätt pH i kroppen (rätt syra-basbalans)
Större mängd färska grönsaker och frukt bidrar till ett balanserat pH-värde. Rätt pH-värde gör att du blir mer motståndskraftig och att alla typer av inflammationer minskar. Dagens moderna kost består till stor del av matvaror som har syrabildande effekt i kroppen. När vi är försurade blir vårt immunförsvar ur balans och vi blir inte lika motståndskraftiga mot de sjukdomar vi har anlag för.


Onlineprogram 10 dagar raw cleanse

Starta sommaren på rätt sätt, första dagen är 9 juni. Läs mer här…
”Tack Nilla för enkla och bra recept, jag som normalt inte har ork att stå och fixa maten har utan problem gjort det nu. Det har varit sååå smidigt.

EFFEKTER AV EN ”RAW CLEANSE”

 • piggare energi
 • lättare känsla i kroppen
 • klarare tankar
 • stabilare hungerskänslor och mindre sug
 • viktnedgång
 • renare hy
 • bättre klimat i mage tarm
 • bättre sömn
 • jämnare humör
 • smidigare leder
 • mindre smärta

INNEHÅLL

 1. kostplanen Raw cleanse 5 dagar
 2. bonusrecept för ytterligare 5 dagar
 3. menyplanering för dagens alla måltider
 4. inköpslista
 5. dagliga mail
 6. gratis facebookgrupp

Läs mer…

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: