Nilla's Kitchen

Pumpapaj – glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker

Nilla's Kitchen

Pumpapaj - glutenfri, mjölkfri, utan vitt sockerFoto: Eva Hildén

Jag älskar amerikansk pumpapaj! Fyllningen är len och fylligt söt med kryddig smak som vi känner igen från andra amerikanska bakverk så som morotskaka. Jag älskar också principen att baka med frukt och grönsaker för att få fram både textur och smak i söta bakverk.

Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker av Susanne Hovenäs, Nilla GunnarssonPumpapaj (pumkin pie) äter man traditionellt i USA till varje Thanksgiving i slutet av november. Pumpa i säsong under hela hösten och jag tycker man kan äta pumpapaj som efterrätt och dessert redan i oktober och under hela november.

Receptet tog jag fram förra hösten och skulle egentligen upp på bloggen då. Men samtidigt höll vi på med boken Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker och vi tyckte att receptet passade väl in bland de andra bakade desserterna i bokens avslutande kapitel. Så receptet hamnade där! Men nu kunde jag inte låta bli att dela receptet även på…

View original post 428 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: