Chiagröt med saffran, kokosmjölk & hallon… och några reflektioner om Ayurveda

Nilla's Kitchen

Chiagröt med saffran, kokosmjölk & hallon

Själavärmande! Chiagröt med saffran, kokosmjölk och fikon, toppad med hallon. Det här var faktiskt exakt vad jag behövde. Himmelskt god frukost! Receptet har jag hittat i boken Maten är min medicin: Ayurveda i ditt kökav Janesh Vaidya och anpassat lite grann efter egen smak. För er som är insatta i Ayurveda så är den här frukosten pitta-dämpande.  Det vill säga, trots att chiagröten är kryddig och smakrik med saffran, så verkar den lugnande, harmoniserande och svalkande för kroppen och sinnet. Läs mer om Ayurveda här… följ länken här… om du vill testa vilken dosha-typ du är.

Chiagröt med saffran, kokosmjölk, fikon och hallonDet finns flera böcker om ayurveda och själv-tester man kan göra på internet. Genom att läsa på och reflektera kan man komma till rätta med en hel del på egen hand men man kan också behöva hjälp för att helt och hållet förstå sig på sin konstitution. Jag har varit med om många som…

View original post 259 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: