Brunch Detox Frukost Paleo SCD-vänliga recept

Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra

IMG_8846

Ibland är det enkelt – 2 perfekt scramblade ägg till frukost och lite grönsaker. Det mår min mage bra av och det ger mig pigg och klar energi för dagen.

Visste du att utan grädde eller dylikt så blir scrambled eggs eller äggröra som allra bäst!? Grädde eller andra mjölkprodukter får nämligen äggen att skära sig och bli vattniga. Jag har faktiskt ingen aning om hur man tänkte när man började använda grädde eller mjölk till ägg… 🙂 Någon annan som vet?

scrambled eggs

Känner du efter vilken typ av energi du får av olika mat? Jag får egentligen bäst energi i början av dagen av mindre sött/kolhydrater från sädesslag. Ägg eller proteinrikt bröd med grönsaker känns bättre för mig än t.ex. gröt. Även om gröt passar mig bra ibland när jag t.ex. ska vara mindre aktiv eller precis ska träna lugn yoga. Har du känt efter vilken typ av energi olika frukostar ger dig? Förutom själva mättnadskänslan? Får du en varm känsla i magen eller sval? Blir du klar i huvudet och fokuserad eller känner du dig orolig. Blir du snäll eller irriterad? 🙂 

Perfekta blir äggen genom att använda helst smör men ghee eller olivolja går bra till stekningen och genom tillåta långsam tillagning under omrörning. (Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur). Ta pannan från värmen när äggen fortfarande är krämiga. Bäst smakar scrambed eggs tycker jag med salt peppar och bara lite gräslök.

Tror du inte att du håller dig mätt på bara 2 ägg fram till lunch? Prova och känn efter. Faktiskt så brukar det räcka till och med gott och väl. Det är bara om du tränar mycket eller om du är storväxt man som du behöver mer – då kan du lägga till ett extra ägg eller t.ex. en rejäl smoothie.

Scrambled eggs/äggröra

1 port

 • 2 ekologiska ägg
 • 1,5 tsk smör, ghee eller olivolja*
 • en nypa salt
 • lite svartpeppar
 • ev. strimlad gräslök

*Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur.

Värm en stekpanna till något under medelvärme. Vispa ihop äggen i en skål och krydda. Smält matfett i stekpannan (ska inte bubbla eller ryka utan precis bara bli varmt) och häll i äggen. Tillåta långsam tillagning (ca 2 min) under omrörning och dra pannan från värmen ibland om tillagningen går för fort. Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur. Ta pannan från värmen när äggen fortfarande är krämiga och fortsätt att röra om lite. Tillagningen fortsätter i stekpannan så lägg upp äggen direkt de är klara.

(6) Comments

 1. […] Scrambled eggs med […]

 2. […] kaneldoftande quinoagröt med äpple – optimal frukost (vegan, glutenfri, utan vitt socker) Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra Grön måltidssmoothie (frukost, lunch) Renande och utrensande med spenat, ananas och ingefära […]

 3. […] kaneldoftande quinoagröt med äpple – optimal frukost (vegan, glutenfri, utan vitt socker) Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra Bananpannkakor på olika sätt till frukost eller brunch Proteingröt med choklad – […]

 4. […] Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra (utan mjölk eller grädde) […]

 5. […] Scrambled eggs med grönsaker tex avokado och […]

 6. […] Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra – Nilla’s Kitchen […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: