Annonser

Smoothie bowl med bär och extra protein

 

IMG_0909

Jag skulle kanske ha lagt lite mer tid på dekorationen… så att bilden blev lika snygg som de på instagram. Men så här ser en kladdig och god smoothie bowl ut för mig till vardags. De dagar då det blir för sent att laga en riktig middag kan jag ibland äta en sådan här smoothebowl istället. En slags frukost/dessert. Hur gott som helst!

Extra protein – för att en smoothie-bowl ska bli en fullvärdig måltid kan man om man vill tillsätta extra protein. Jag är inte det mista förtjust i smaken av proteinpulver ska jag erkänna och tillsätter bara när smaken faktiskt döljs ordentligt av övriga ingredienser. Som i den här goda glass-smoothien. Just nu använder jag det här proteinpulvret. Det finns många bra vegetabiliska proteinpulver att välja bland (ris, hampa, kikärts, ärt osv). Extra protein kommer även med att toppa med nötsmör eller extra pumpakärnor eller hampafrön.

Smoothie bowl

 • 2,5 dl fryst frukt t.ex mango och banan
 • 2 dl frysta bär, t.ex. hallon och jordgubbar
 • vätska – t.ex. vatten eller kokosmjölk – ca 0,5 dl – eller så mycket som behövs
 • 2 msk vegetabiliskt proteinpulver (valfritt)

Topping (förslag; välj 1-flera)

 • jordnötssmör eller mandelsmör (ca 1 msk)
 • 0,5-1 dl granola 
 • 0,5 msk kakaonibs
 • 2 msk kokosflakes/kokosflingor
 • 1 dl färska eller tinade bär
 • skivad frukt
 • frön och nötter

Kör ingredienserna till din smoothie bowl i matberedare eller blender. När jag använder matberedare kör jag först de frysta ingredienserna utan vätska för att finfördela dom. Tillsätt sedan pulver och vätska och kör till önskad konsistens. Skapa ned sidorna och kör igen om det behövs. Servera i djup tallrik eller skål och toppa med valfri topping.

Näringsinnehåll (ca) med topping (jordnötssmör, granola, frukt): 510 kcal, 18 g protein, 12 g fett, 75 g kolhydrater, 13 g fibrer

 

 

Annonser

En kommentar

 1. Hej, kan du inte öka fetthalten i receptet – den är väldigt låg? Man mår bättre av att få mer energi från fett och att minska på kolhydraterna som ger ett högt insulinpåslag. Att äta mat som höjer insulinet mycket ökar risken för fetma och det metabola syndromet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: