Fikabröd/kakor Glutenfritt Mellanmål Mjölkfritt Paleo SCD-vänliga recept

Mandelkakor med kokossocker

Lite hälsosammare kakor av amaretti-typ, naturligt glutenfria och utan mjölkprodukter. Sååå goda och bara tre ingredienser.

Amaretti är små italienska mandelkakor som är knapriga, men samtidigt sega i konsistensen inuti. De kan ätas till likör, te eller espresso men används också ofta i desserter. T.ex. med fruktsallad.

Jag har bakat de här kakorna på samma sätt som amaretti men med kokossocker istället för vitt socker och använt mindre mängd än i orginalrecept. Man bakar mandelkakorna enkelt med tre ingredienser: äggvita, socker/kokosocker och mandelmjöl.

Mandelkakor med kokossocker

ca 22 st

 • 3 äggvitor
 • 1,5 dl kokossocker
 • 7 dl mandelmjöl

Värm ugnen till 200°C, varmluft. Vispa ihop äggvita och kokossocker. Blanda ner mandelmjölet och rör till en fast smet. Fukta händerna med kallt vatten och rulla till ca 22 st små bollar (varje boll är knappt en msk i volym). Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen 7–9 minuter, kakorna ska vara gyllene på ytan och lite sega i mitten när de är färdiga. Precis när du tar kakorna ur ugnen, tryck till dom försiktigt så att de plattas till och spricker upp lite grann. Låt svalna på plåten.

(5) Comments

 1. Hej Nilla! Tror du att man kan byta ut äggvitan mot aquafaba, och hur mycket ska man ta isåfall?

  1. Hm, ja kanske! Men jag är tveksam… ersätt med samma mängs som ägget motsvarar i vätska för att prova.

 2. Cecilia Regnander says:

  Super goda, men hur förvarar man dem bäst? Frysen el i en öppen/ stängd burk på bordet? Tack för receptet 😉

  1. Funkar på båda sätten – i frysen behåller kakorna seghet och på bordet torkar de och blir mer knapriga… så efter smak.

   1. Cecilia Regnander says:

    Tack 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d