Äggfritt Fikabröd/kakor Paleo Vegan/Växtbaserat

Double chocolate chip cookies (gf, vegan, Paleo)

Chokladiga och tuggiga cookies med högre andel sötning än jag brukar använda. Galet goda! Receptet är utvecklat på uppdrag och jag tänkte att jag lägger upp en variant av det här också.

Varning: De här gobitarna kanske inte för den som måste värna om att inte trigga sitt sötsug – utan mer för den som vet att man kan lyckas hålla sötsaker till särskilda tillfällen. Alltså – även om kakorna är nyttiga och näringsrika så finns risk för överkonsumtion. Jag säger bara som det är!

Kakorna är såklart naturligt glutenfria men kan även göras vegan, paleo och SCD (Specific Carbohydrate Diet).

SCD särskild kolhydratsdiet på svenska är en restriktiv kost utformad för att läka tillstånd som Crohns sjukdom, ulcerös kolit, celiaki, divertikulit och liknande mag/tarmsukdomar och syndrom. Jag har bidragit med recept till den studie på Uppsala Akademiska Sjukhus som forskar på SCD och barnreumatism JIA. Läs mer… 

Double chocolate chip cookies

ca 15 st

  • 100 g rumstempererat/riktigt mjukt smör eller kokosolja
  • 100 g honung eller lönnsirap
  • 80 g kokosmjöl
  • 60 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 75 g hackad mörk choklad, hackad

Just det, jag smälte lite extra choklad också och ringlade över – men det behövs egentligen inte…

Vispa ihop fettet med sötningen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser utom den hackade chokladen. Rör ihop till en jämn smet. Hacka chokladen och blanda ner i smeten. Forma 15-16 små bollar med hjälp av en matsked och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och platta försiktigt till dom med fingrarna. Grädda i 175°C i 11–13 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och låt kakorna svalna helt på plåten, annars går de lätt sönder. Så fort de är helt svalnade blir de hårda och sega.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: