Fikabröd/kakor Raw food Vegan/Växtbaserat

Kokos och fikon-rutor med chokladtäcke

Den här smarriga rawfoodkakan är helt nötfri, något som inte är helt vanligt bland rawfooddesserter. Kakbotten har jag smaksatt med vanilj men det går bra att krydda med t.e.x. kardemumma och kanel eller varför inte lakritspulver. Ett annat tips är att riva i apelsiskal i kakbottnen så blir det lite av en apelsin och chokladkaka. Så gott!

Recept (ca 18-20 bitar):

Kakbotten:

  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 dl fikon eller annan torkad frukt (blanda som du vill men använd helst extra färska och därmed extra fuktiga torkade frukter, undvik gamla torra)
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt

Chokladtäcke:

  • 1,25 dl kokosolja
  • 1,25 dl kakao
  • 4 msk Agave eller honung
Gör så här:

Kör först solroskärnor och pumpakärnor i matberedare till grovt mjöl. Tillsätt övriga ingr. till kakbotten och fortsätt mixa tills att en klumpig kakdeg bildas. Blandningen finfördelas först och börjar sedan att klumpa ihop sig. Om den inte klumpar sig efter några minuters mixning – tillsätt lite extra torkad frukt och kör någon minut till.

Tryck ut blandningen i en form (ca 20*20 cm), det kan vara en kakform/pajform eller annan ugnsform som du har klätt insidan på med plastfolie.

Smält kokosoljan försiktigt. OBS! Den blir snabbt för varm, den ska bara precis smälta. Blanda den flytande kokosoljan med kakao och agave eller honung. Häll chokladblandningen över kakbotten och ställ in i kylen så att chokladtäcket stelnar. Skär små rutor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: