Hälsofilosofi

Vad man kan tänka på för att välja "rätt" kost

Januari 2020… Äntligen dags för nya tag och att börja må bättre? Så känner faktiskt jag. Jag känner mig redo att riktigt ta hand om mig själv i år. Att lyssna på kroppen och att välja välmående ännu mer än tidigare. Det är inte ett nyårslöfte jag pratar om – det är en känsla…

Här kommer ett inlägg med några tankar kring hur man kan välja rätt kost för en själv- så här i början av året. Inlägget innehåller absolut reklam (för det jag förespråkar) men det innebär ärliga och uppriktiga råd utifrån hur jag arbetar. Lämna gärna kommentarer med din tankar och frågor kring hur man väljer “rätt” kost!

…att äta rätt är lätt

Genom min kostrådgivning vill jag förmedla att äta rätt är lätt och att det är viktigt att äta på ett hållbart sätt redan från början. Kurer och kortare detox-perioder kan man göra sedan – när man redan har ett hållbart sätt att äta på igång.

Att äta bra och hälsosamt ska inte gå ut på att räkna i tabeller och jaga kalorier eller gifter till vardags. Vanliga människor behöver lätt och snabb förstå varför de ska äta på ett visst sätt och sedan hur det ska gå till för just dem.

Under programmet “21 dagar ren och läkande mat” kan man t.ex. utforska vilken kost man själv, individuellt, mår bra av. Alla är verkligen olika och har olika förutsättningar. Ett viktigt syfte med programmet är att ställa saker och ting till rätta för de som kanske har krånglat till sambanden mellan kost, njutning, smak och hälsa. 

Visst kan extremt begränsande dieter med väldigt specifika riktlinjer ge fantastiska resultat – men kroppar är föränderliga och vi anpassar oss. Vi måste, förutom bättre kost, skapa en positiv relation till mat och vår egen kropp. Att utforska mat, njutning, hur vi relaterar till mat och hälsa parallellt gör att det blir möjligt för positiva vanor att bestå och bli ankrade i vårt medvetande som visdom.

Kroppens visdom är något annat än kunskap – visdom om vad vi mår bra av förhåller vi oss till och väljer på ett helt annat sätt än till sådant vi läst oss till eller som en expert säger till oss är det rätta…


“Vad som inte nog kan understrykas är att styrkan med ditt program är omsorgen om hela livet. Hela människan. Recepten är så klart smaskiga men att få hjälp med att ta hand om sig själv är för mig den bästa gåvan. Jag mår så mycket bättre av denna mat. Jag värdesätter också din inställning till vissa mirakelkurer och supermat som gurkmeja och gröna bananer.” /deltagare


Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: