Friskvård kostråd

Nästa start 27 sept: 21 dagar ren och läkande mat – onlineprogram

”Jag är så nöjd och glad att jag gick med! Insikter, prövningar, lärdomar. En helhet. Fantastiskt synsätt på kost och hälsa från Nilla och fin coachning.” /deltagare juni 2020

Bild från förra veckans gårdsbutiks-shopping på Österlen

En liten varning! 🙂 Nu är det snart dags igen för nästa omgång av onlineprogrammet – sjätte och näst sista start för i år… Alltså, det är nu bara två omgångar kvar 2020: 27 september och 8 november.

Det har stått fel datum i webbutiken – istället för 27 sept har det stått 24 sept. Ni som bokat med fel datum har fått mail om det!Hur går programmet till, steg för steg?

 1. Du får det viktigaste materialet direkt efter din bokning skickat till dig i pdf-format. 
 2. Inom 24 h får du ytterligare ett mail med länk till en deltagarsida med ytterligare resurs-filer och länkar och länk till facebookgruppen.  
 3. Efter att du laddat ned filerna så läser du först häftet ”Uppstart” – ca 35 sidor med all information du behöver om portionsstorlekar, mättnadstid/mättnadskänsla, grundläggande näringslära, riktlinjer, summerande listor för överblick, hur du själv kan välja att anpassa planen efter dina individuella behov osv. 
 4. Läs gärna igenom recepthäftet och välj ut några favoriter du är nyfiken på. Lust till maten är viktigt för att lyckas.
 5. På deltagarsidan hittar du veckoplan och inköpslista som du kan följa exakt om du vill – eller välja att strunta i – allt enl. riktlinjerna i uppstartshäftet.
 6. Vi kör igång på en söndag för att alla ska ha tid att handla och komma igång och kanske ställa frågor innan veckan tar fart. Kommer man igång en eller några dagar sent så gör det såklart inget! Det viktiga är att det blir av!
 7. Tidigt på morgonen dag 1 kommer första dagliga mailet med pepp, reflektioner, inspiration och recept. Hädanefter kommer ett sådant mail om dagen med omsorgsfullt utvalt material för att följa och stötta dig i processen. Det är inte ett måste att läsa de dagliga mailen men de innehåller information som är bra för dig i processen!
 8. I facebookgruppen är det oftast full aktivitet de första dagarna med frågor och matbilder. Jag är personligen aktiv i facebookgruppen varje dag under hela programmet.
 9. Sedan är vi igång! Nu får man mest ut av programmet om man verkligen fokuserar på maten.
 10. Några kommer att uppleva utrensingssymtom den första veckan. Då finns vi alla för varandra i facebookgruppen och resonerar, reflekterar och peppar. 
 11. Matbilderna i facebookgruppen brukar vara en av de saker som peppar mest! Jag är alltid nyfiken på deltagarnas reflektioner och kreativitet.

Maten är egentligen inga konstigheter utan utgör ett naturligt sätt att äta med helt vanliga men ursprungliga råvaror av bra kvalitet – i rätt kombination. Min kunskapsgrund vilar på vetenskap och har en hel del gemensamt med Livsmedelsverkets riktlinjer men jag tar också in individanpassad kost och både tusenåriga och moderna idéer för att hjälpa människor hitta en vitaliserande kost som passar just dom….

(1) Comment

 1. Tack för att du delade, riktigt informativt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: