Brunch

Kanel & bovetepannkakor med äppelmos (glutenfritt, mjölkfritt, utan vitt socker)

Supergoda amerikanska pannkakor med osötat äppelmos. …och såklart lite lönnsirap eller honung om du vill…

Om du inte har egen osötad äppelmos (går också att köpa) kan du snabbt göra så mycket som du behöver av skalat och tärnat äpple. Låt det äpplet småputtra i en kastrull tillsammans med en skvätt citronsaft och ev någon sötning om du vill. Den blir visserligen varm om du ska servera den direkt men det är inte fel tycker inte jag…

Den här typen av pannkaka är av amerikansk typ, dvs lite tjockare smet som ger en fluffiga, mindre pannkakor. Du kan grädda i plättlägg eller i stekpanna (det ryms att hälla ut ca 3 tre stycken plannkakor åt gången i en vanlig stekpanna). Annars kan du utesluta bakpulvret, tillsätta ett par extra dl vätska och steka vanliga tunnpannkakor av smeten.

Gott till brunch! 

Kanel & boveteplättar

2 port

  • 3 ägg
  • 3 dl valfri mjölk (jag använder ofta kokosmjölk utspädd med vatten till pannkakor)
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk fiberhusk(finmalet psylliumfröskal
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kokossocker, råsocker eller agavesirap eller annan valfri sötning (kan uteslutas)
  • 2 krm salt
Gör så här:

Om du vill ha extra fluffiga pannkakor kan du vispa äggvitorna för sig till vitt skum. Annars vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Om du vispar äggvitorna först, blanda överiga ingredienser och vik försiktigt in äggvitefluffet på slutet. Låt smeten stå i ca 10 min. Stek på medelvärme i plättlägg eller i stekpanna.

Servera med osötat äppelmos som du kan röra ut med lite extra honung och vatten om du vill anpassa sötning och konsistens.

(1) Comment

  1. […] pannkakor med havre (även mjölkfria & utan vitt socker) Amerikanska pannkakor (paleo) Kanel & bovetepannkakor med äppelmos (glutenfritt, mjölkfritt, utan vitt socker) Proteinpannkakor med blåbär och citron Chokladpannkakor med banan och chokladsås (paleo) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: