Dryck Gröna kuren kostråd

Ett av de enklaste och bästa hälsotipsen…

Om du bara har tid för att introducera en ny hälsofrämjande ritual så kan det vara väl värt att prova denna!

Citron är lite av en magisk frukt med fantastiska, läkande egenskaper. Nu på höst- och vinterhalvåret i mörkret behöver vi äta mycket av dom av många olika skäl. Deras inneboende solljus som de flödar av är bara en anledning. 🙂 Citron har avgiftande effekter, balanserar ph-värdet, har antibakteriella egenskaper och de innehåller ju som alla vet mängder med C-vitamin.

Det räcker dock oftast inte med en liten tunn skiva till fisken eller i vattenglaset. Den vanligast rekommenderade huskuren är att dricka ett stort glas med citronvatten varje morgon innan frukost. Häslotipset går alltså ut på att dricka citronvatten varje dag.

Några anledningar att dricka citronvatten:

  1. Det  verkar stimulerande och förbättrar humöret. Doften av citron har stimulerande och energigivande egenskaper. Inom aromaterapi används citrusdofter i upplyftande syfte och för att minska ångest och depression..
  2. Stöder immunförsvaret: Citroner innehåller höga halter C-vitamin och kalium. Kalium stimulerar bl.a. hjärnans och nervfunktion och hjälper till att kontrollera blodtrycket.
  3. Balanserar PH-värdet : Citroner är en fantastisk basbildande råvara. De är ju sura i smaken men för våra kroppar är de basiska. En bra ph-balans med hjälp av en  alkalisk kost är en förutsättning för ett bra inflamationshämmande klimat i kroppen.
  4. Hjälper till med viktminskning: Det har visat sig att människor som upprätthåller en mer basisk kost gå ner i vikt snabbare.
  5. Renar huden: C -vitamin hjälper kroppen att bilda kollagen – vilket kan minska rynkor och missfärgningar på huden. Citronsaft kan också baddas direkt på missfärgningar på huden.

Recept: Citronvatten varje dag

  • 1 stort glas (ca 3 dl) ljummet vatten (eftersom att det är bättre för matsmältningen än med kallt vatten).
  • 2msk-½ pressad citron. Använd alltid färska citroner, ekologiska om möjligt.

Drick citronvattnet helst en halvtimme innan du äter något annat. Om du har svårt för ljummet vatten, använd åtminstone inte helt kallt vatten utan så nära kroppstemperatur som möjligt. Även om du inte har tid till en halvtimme mellan vattnet och frukost varje gång, skippa inte citronvattnet! Drick det ändå eller mellan måltider. Det blir i alla fall effekt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d