Frukost Mellanmål Vegan/Växtbaserat

Frukostsmootie med blåbär

Blandingen av ingredienser i den här smoothien ger dig en supergod och näringsrik start på dagen med ordentligt med vitaminer, antioxidanter och fytokemikalier och fibrer för magen.

Båbär, havre och spenat räknas som naturliga superfoods. Även nötterna (eller fröna om du är allergisk) som också bidar med mättnad eftersom att de innehåller nyttiga fetter och protein. Vill du ha en extra proteinrik smoothie kan du ersätta havren med halva mängden proteinpulver.

En frukostsmoothie behöver vara ganska rejäl för att innehålla allt man behöver för en bra start på dagen. Det kan ta en stund för vissa att få i sig hela – men det är OK! Ska man dricka smoothie till frukost så räcker det inte med ett litet dricksglas. Ta gärna med smoothien i termos.

Det här frukosten är faktisk en bra humörhöjare och boost vid återhämtning eftersom att vitaminerna och mineralerna är särskilt bra för det. Man får bl.a. i sig bra med magnesium, B-vitaminer, zink, e-vitamin, kalium osv som är bra för bildandet av serotonin och generellt för återhämtning.

Frukostsmoothie med blåbär

1 port (ca 0,5 l)

Kcal: ca 416, Protein: ca 11g (med havre), Kolhydrater: ca 56 g, Fett: ca 13g, Fibrer: ca 10g – öka protein genom att byta havre mot proteinpulver, minska fett genom att byta nötter/frön mot proteinpulver.

  • 1 banan
  • 1,5 dl frysta blåbär
  • 30 g bladspenat eller grönkål
  • 2 msk frön eller nötter, t.ex. valnötter eller pumpafrön
  • 3 msk havregryn (gärna glutenfria) kan ersättas med 1-2 msk vegetabiliskt proteinpulver för extra protein
  • ca 2,5 dl vegetabilisk mjölk eller vatten

Mixa ordentligt, under minst ett par minuter till slät och fin konsistens. Njut!

(1) Comment

  1. […] med silkestofu Pannkakor helt utan mjöl! Sötpotatisvåfflor (paleo) med ägg och avokado Frukostsmootie med blåbär Sötpotatisvåfflor med kanel och bär (paleo, glutenfritt, […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: