Detox kostråd Mage/tarm Paleo Raw food Vegan/Växtbaserat

Gröna smoothies för magen? -Vilka frukter funkar? -Hjälper tillskott?

I samarbete med Pureness.

Här kommer en supergod grön smoothie av frukter som passar de flesta magar och med förslag på tillskott (valfritt) som också kan hjälpa. Receptet hittar du längst ned i inlägget.

För det första kan fin-mixade grönsaker och frukt funka bättre för magar som annars har svårt att smälta sånt. Fibrer och enzymer i gröna blad (och i andra grönsaker och frukt) hjälper magen att läka.

Vilka frukter passar bättre för känsliga magar?

Reagerar din mage på viss frukt? Kanske att det funkar bättre i mixad form som i smoothie, annars testa vilka frukter som funkar för dig och byt ut. Apelsin och grapefrukt funkar ofta bättre för de flesta magar. Kiwi, ananas och papaya är också värda ett försök. Banan funkar oftast om de är grön – inte gul och mogen. Äpple och päron är vanligare att reagera på.

Har du stora problem med att smälta grönsaker och frukt, oavsett vilken sort? Upplever du att magen blir som en ballong eller känns hård och stum och ömmar lång tid efter att du ätit något svårtsmält? Då kanske du kan må bättre av tillskott av saltsyra eller matsmältingsenzymer.

Tillskott direkt i smoothien

Mjölksyrabakterier återställer tarmens normala bakterieflora och hämmar tillväxten av skadliga bakterier. bra bakterieflora stärker immunförsvaret! Den naturliga uppsättningen bakterier i mage/tarm behöver stärkas hos många. Probiotikatillskott finns som pulver och kapslar. Ett par kapslar kan man öppna och tömma rakt ned i en smoothie – ett bra sätt att få i sig bra bakterier varje dag.

 • Grönpulverblandning med mjölksyrabakterier från pureness innehåller tillskott av mjölksyrabakterier! Så smart! Dessutom är det den godaste grönpulverblandning är dessutom den godaste jag någonsin provat. Förvånande med grönt pulver som faktiskt ger god smak.
 • Studier har visat att kollagen kan hjälpa tarmväggen till mer effektiv läkning vid t.ex. läckande tarm och inflammatoriskt tarm-sjukdom tillsammans med i övrigt ändrad kost. Så det är ett möjligt tillskott man kan tillsättas sin smoothie. Kollagen bidrar dessutom med protein, så det är ett perfekt, smak-fritt proteinpulver.

Utvalda tillskott för maghälsa

För 20% rabatt på Pureness hela sortiment, fyll i kod vid köp i kassan: Nilla20 


Grön smoothie för magen

Välj frukt beroende på hur känslig din mage är. Vill du bara generellt stärka magen spelar det ingen roll vilken frukt du väljer. Vet du att du är du känslig för viss frukt; testa apelsin och grön banan som kombination

ca 0,5 l

 • 1 apelsin eller 2 dl bitar ananas (gärna fryst)
 • 1 grön banan, gärna fryst i bitar (kan ersättas med avokado om du vill ha en mindre söt smoothie och din mage tål det)
 • ca 40 g (rejäl näve) grönkål (eller spenat)
 • 2 msk citronsaft eller limesaft
 • 2 dl vatten
 • isbitar (om du inte använder fyst frukt)
Rekommenderade tillskott
Mer mättnad?
 • Tillsätt 1-2 msk chiafrön, som också är bra för magen och kanske lite nötter/frön eller nötsmör för energi.

Mixa alla ingredienser i en blender på hög hastigehet tills att smoothien är helt slät.

(2) Comments

 1. […] Gröna smoothies för magen? -Vilka frukter funkar? -Hjälper tillskott? […]

 2. […] Hur du kan förbättra din matsmältning med rätt kost och tillskott Steg för att balansera IBS eller andra problem mage-tarm Återställ magen med probiotikatrappan Gröna smoothies för magen? -Vilka frukter funkar? -Hjälper tillskott? […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: