Frukost kostråd

Antiinflammatorisk frukost åtminstone? 12 recept!

Hur kommer man igång med antiinflammatorisk kost på ett hållbart sätt utan för mycket krångel? Om du har svårt att få igång och upprätthålla bra vanor, se åtminstone till att frukosten är bra varje dag som steg ett?

Rutiner sätter man genom att upprepa dom om och om ingen tills att der går automatiskt av sig själv. Ha som mål att hitta din bästa frukost som du alltid har att falla tillbaka på, som gör att du mår bra och som du tycker är god. Frukosten sätter verkligen tonen för dagen och gör att vi fortsätter att göra bra var resten av dagen. Håll den vanan någon vecka eller flera och ta sedan nästa steg…


Vad är antiinflammatorisk kost?

Det första steget för att äta antiinflammatoriskt går ut på att minimera inflammatoriska livsmedel (t.ex. mjölkprodukter, gluten, socker, för stor andel stärkelse och fett av dålig kvalitet osv). Steg två handlar om att få i sig mat som är uppbyggande och kanske även motverkar inflammation i kroppen; t.ex. grönsaker, frukt och bär.

Antiinflammatorisk kost är rik på fibrer vilket matar de goda bakterierna i våra tarmar som utgör en stor del av vårt immunförsvar. Läs mer

12 frukostrecept

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d