Dessert Raw food Tårta Vegan/Växtbaserat

Mörk chokladtryffeltårta med valnötsbotten, vanilj och salt (raw, vegan)

Den här tårtan är värd ett nytt inlägg! Raw chokladtryffeltårta av avokado är bland de godaste desserterna, eller hur? Kombinationen avokado, choklad, dadlar och salt = himmelskt! Salt och vanilj förhöjer övriga smaker – alltså vilken njutning! Galet gott…

Ät en tårtbit för kvinnohälsa laddad med antioxidanter och enzymer, riktigt höga värden av magnesium, kalium, folat, järn, zink, fosfor bl.a. – alltihopa bra näring för hormonbalans, humör och fertilitet. En självkärleks-tårta att bjuda de man älskar mest på…

Ett dessertrecept av riktiga superfoods:

 • avokado (nyttiga fetter och massor av fibrer)
 • valnötter (protein, fibrer, nyttigt fett, vitaminer och mineraler)
 • kakao (antioxidanter, enzymer, vitaminer och mineraler)
 • kokosolja (nyttigt fett)

Det finns många varianter på raw chokladtårta med nötter, avokado och dadlar. Jag har redan lagt upp ett par tidigare. Nu var det helt enkelt bara dags att göra en igen eftersom att det är så gott och passar till så många tillfällen.

Tips: Det är viktigt att avokadon inte är för hård men också att den inte hunnit blivit brun. Jag tycker att det går bra att använda fryst och tinad avokado när man inte får tag på färsk och mogen avokado.

Mörk chokladtryffeltårta med valnötsbotten, vanilj och salt

ca 16 port (receptet kan halveras)

Botten

 • 300 g valnötter (eller andra nötter, för nötfri: ersätt med hälften kokos/hälften frön du gillar)
 • 200 g färska, urkärnade dadlar
 • 0,75 dl kakao
 • 0,5 tsk salt

Fyllning

 • ca 300 g avokado utan kärna och skal (ca 4 dl fruktkött) – rumstempererad
 • 0,75 dl kokosolja – rumstempererad
 • ca 150 g urkärnade dadlar
 • 1,5 dl kakao beroende på hur stark chokladsmak du gillar
 • 1,5 tsk vaniljpulver
 • 0,5 krm salt

Gör så här:

 1. Förbered en form en vanlig, mindre springform eller ugnsform. Täck insidan av formen med plastfolie eller urklippta remsor bakplåtspapper.
 2. Rosta nötterna i ugn om du vill ha en lite lyxigare smak på tårtan. Mixa avsvalnade nötter i en matberedare tills de har hackats fint. Tillsätt dadlarna, kakao och salt och kör matberedaren tills att blandningen klumpar ihop sig lite.
 3. Häll ut nötblandningen över botten på formen och tryck ut den jämnt.
 4. Kör avokado, kokosolja, kakao, vaniljpulver, dadlar och salt i en matberedare eller med stavmixer tills att det blir en jämn smet. Om du inte gillar för mörk choklad-smak, börja med en mindre mängd kakao och tillsätt mer om det behövs senare. Det kan dröja några minuter innan blandningen går ihop och blir helt slät. Fortsätt bara att mixa så går smeten till slut ihop sig och blir silkeslen och helt slät. Smaka ev. av med mer sötning och kakao om du tycker det behövs.
 5. Klicka i chokladsmeten i formen över nöt-bottnen och jämna till ytan.
 6. Ställ formen kylen och låt stelna.
 7. Servera med rårörda eller färska bär, hackade nötter, mango eller någon annan favoritfrukt.

Tårtan går att frysa in men håller sig annars i kyl i flera dagar. 

(3) Comments

 1. […] Jag har redan en choklad och sötpotatis-tryffeltårta här på bloggen så jag vet hur bra sötpotatis funkar (som typ ersättning av […]

 2. […] glutenfri, utan vitt socker) Raw cheesecake med pepparmynta & browniebotten Mörk chokladtryffeltårta med valnötsbotten, vanilj och salt (raw, vegan) Lyxig chokladtårta med mocca/karamell-frosting (vegan, naturligt glutenfri, utan vitt […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: