Bröd Surdeg

Glutenfritt surdegsbröd – tips och recept

Visste du att … surdegsjäst bröd är mer lättsmält och bättre för magen än ”vanligt” bröd? …att ättiksyran, som bildas tillsammans med mjölksyran, hjälper till att göra brödet mer hållbart genom att hämma tillväxten av mögel?
…att surdegsbröd har bättre GI-värde än bröd bakat med jäst och alltså påverkar blodsockret i mindre grad? …att man kan använda ca 0,5 dl surdegsgrund istället för jäst i de flesta brödbak här på bloggen (funkar bättre i limpor än i frallor).

Det här inlägget är en påminnelse om alla goda surdegsbröd som finns samlade här på hemsidan; följ länkarna längre ned till de bästa recepten och det utförliga inlägget om naturligt glutenfri surdegsgrund och hur man gör för att komma igång.

Receptet på naturligt glutenfri surdegsstart är uppdaterat flera gånger de senaste åren och innehåller även med en utskriftsvänlig PDF-version för nedladdning. Anledningen till uppdateringarna är bl.a era frågor som gjort att jag har förtydligat så mycket jag kunnat. Jag tycker det är jättekul att med er feedback och frågor har kunnat skapa den bästa guiden till just glutenfri surdeg – som jag vet.


5 recept – naturligt glutenfri surdeg (fullkorn)

Först och främst, den här limpan kan du göra utan surdegsgrund! Glutenfri surdeg med hel bovete…

Kom igång med en surdegsgrund – det tar ca 5 dagar innan den går att baka med. Recept glutenfri surdeg med utförligt schema hur du matar surdegen dag för dag…

Den här limpan är ett av de mest populära på bloggen.

Grytbrödet med havre är beroendeframkallande gott…

Min superlimpa går att baka med surdegsgrund…

(3) Comments

  1. […] med upptaget. Var alltså noga med blötläggning av baljväxter och ät kanske bara bröd som är surdegsbakat eftersom att bröd som får jäsa länge innehåller mindre […]

  2. […] upptaget. Var alltså noga med blötläggning av baljväxter och ät kanske bara bröd som är surdegsbakat eftersom att bröd som får jäsa länge innehåller mindre […]

  3. […] Glutenfritt surdegsbröd – tips och recept Naturligt glutenfri surdegsgrund – recept Syrad, fermenterad tomat Kvass (fermenterad dryck) med rabarber och honung Kokosyoghurt Cashewyoghurt med probiotika […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: