Bröd Brunch Frukost Glutenfritt

Bananbröd med havre, nötter och torkad frukt (glutenfritt, mjölkfritt)

Nyttigt, naturligt glutenfritt bananbröd utan socker. Ett näringsrikt och matigt frukost eller mellisbröd(kaka). Bananbröd enligt amerikanska recept är fulla av socker och räknas in i fikabrödskategorin. Den här varianten är ett superbra frukostalternativ som i sammansättning är jämförbar med sockerfri grötfrukost; havre, nötter, frön, torkad frukt, frukt, lite ägg och kokosolja. Sååå gott!

Är du en person som behöver något snabbt till frukost eller behöver något på språng så passar en eller två skivor av den här kakan (limpan) perfekt. Som näringsrik mellis eller fika-kaka passar den också. Recept på glutenfritt bananbröd finns det många varianter på. Den här är alltså extra nyttig med havre, nötter och frön.

Bananbröd med havre, nötter och torkad frukt

Bre en skiva tunt med jordnötssmör eller mandelsmör….

Extra sötning är valfri. Det här receptet innehåller bara naturligt sött från bananen och den torkade frukten. Om du vill tillsätter du ett par msk honung/agave eller till och med någon deciliter kokossocker om du vill ha en riktigt söt kaka.

1 limpa, 1,25-1,5 l

 • 300g banan (ca 3 stora, 4 små), helst helt mogna, bruna eller fläckiga
 • 50 g kokosolja eller smör eller ghee, smält
 • 3 ägg
 • 1 dl vatten eller valfri mjölk
 • 300 g havregryn eller havremjöl
 • 1 tsk salt
 • 1 msk bakpulver
 • Kryddning valfri, antingen uteslut eller som förslag: 3 tsk mortlade kardemummakärnor, eller 3 tsk kanel och 1 tsk ingefära eller 1 tsk vaniljpulver – som ex. Jag kryddade med mortlade kardemummakärnor och vaniljpulver.
 • 40g chiafrön (ca 0,5 dl) kan ersättas med 1 dl linfrön
 • 150 g valnötter
 • 150 g pumpakärnor
 • 100g russin
 • 100g torkade aprikoser eller plommon
Gör så här

Värm ugnen till 175°C (varmluft) och förbered en limpform; täck insdan med bakplåtspapper eller smörj med fett och mjöla med havremjöl eller annat glutenfritt mjöl. Mixa banan, ägg, smält fett och vatten slätt. Om du använder havregryn – mixa dom direkt i banan och äggsmeten några minuter till slät konsistens. Tillsätt sedan övriga torra ingredienser och blanda till en kladdig deg. Om du använder havremjöl – blanda bara i mjölet i smeten tillsammans med övriga torra ingredienser. Låt degen stå i ca 10-15 minuter för att svälla. För över degen till limpformen och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills att brödet är genomgräddat och fått en gyllenbrun yta. Låt svalna helt innan du skär i det. Går att skiva upp och frysa och sedan tina direkt i brödrost.

(4) Comments

 1. […] Den här helt gudomliga chokaldhummusen passade perfekt på en skiva bananbröd… […]

 2. […] vitt socker, glutenfria, vegan) Fruktbitar med nötsmör Tofu smootie bowl med banan och kiwi Bananbröd med havre, nötter och torkad frukt (glutenfritt, mjölkfritt) Gräddig blåbärschia med vanilj och mandel Chokladhummus – igen! […]

 3. […] Naturligt glutenfria tunnbrödwraps Bananbröd med havre, nötter och torkad frukt (glutenfritt, mjölkfritt) […]

 4. […] Bananbröd med havre, nötter och torkad frukt (glutenfritt, mjölkfritt) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: