Brunch Frukost SCD-vänliga recept

Bananpannkakor på olika sätt till frukost eller brunch

Bananpannkakor kan göras på många olika sätt och är numera en modern hälso-frukost klassiker. Proteinrik och näringsrik måltid som mättar lagom och som ger stabil mättnadskänsla. Lyxigt gott är det dessutom! Av någon anledning har jag inte lagt upp recept på bananpannkakor tidigare. Kanske för att det är ett nästan för självklart vardagsrecept för mig… ?

Bananpannkakor kan göras som plättar utan mjöler – de blir då tunnare och lite sladdrigare. Jag gillar att mixa i något mjöl i smeten, det kan vara kokosmjöl (glutenfritt, paleo) för extra protein och fiber och fluff, mandelmjöl (glutenfritt, paleo) för extra energi, och smak eller havremjöl för god smak, nyttiga kolhydrater, näring och konsistens.

Proteinpannkakor: Pannkakor passar superbra att proteinberika med proteinpulver och kollagen. Jag brukar göra bananpannkakor med havreprotein och fiberhusk – supergott och ger skön mättnad: 2 ägg, 1 banan, 20 g rent havreprotein, 1 msk kollagen, 1 tsk fiberhusk.

Bananpannkakor

1 frukost/brunch-portion eller 2 mellisportioner

  • 2 ägg
  • 1 medlestor eller stor banan
  • 3-4 msk kokosmjöl eller 0,75 dl mandelmjöl eller 0,75 dl havremjöl eller 1 dl havregryn
  • ev. 1 tsk fiberhusk om du vill ha extra tjocka fluffiga pannkakor.
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1-2 krm salt

Topping: Bär av olika slag passar extra bra eftersom att syrligheten bryter av mot de söta pannkorna.

Mixa ägg och banan med stavmixer. Om du använder hela havregryn mixa även havregrynen i smeten tills att de finfördelats. Vispa i övriga ingredienser och stek plättar ca 8 cm på låg/medelvärme i smör, ghee eller kokosolja. Bananpannkakor bränns lättare så de behöver lite lägre temp än andra pannkakor och de håller ihop bättre om de får ta lite tid på sig i stekpannan innan man vänder dom

(4) Comments

  1. […] optimal frukost (vegan, glutenfri, utan vitt socker) Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra Bananpannkakor på olika sätt till frukost eller brunch Proteingröt med choklad – varför ska kvinnor äta extra protein? Nöt och frö-limpa […]

  2. […] du ägg kan du göra scrambled eggs, äta fröknäcke med avokado och ägg, gröt med ägg och ghee, bananpannkakor […]

  3. […] plättar på medel-låg värme i ghee, smör eller kokosolja (precis som med bananpannkakor så bränns smeten lättare men det går jättebra bara man sänker värmen lite och tillåter lite […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d