Bröd Glutenfritt Vegan/Växtbaserat

Naturligt glutenfritt kumminknäcke

Naturligt glutenfritt knäckebröd, snabbt och enkelt. Så användbart! Passar på smörgåsbord, på sommarlunchen och som näringsrikt frukostbröd. Supergott är det dessutom. Knäckigt och med god smak som passar alla. Det här naturligt glutenfria knäckebrödet är toppen att alltid ha till hands. Gör gärna dubbel sats och bunkra upp.

Naturligt glutenfritt kumminknäcke

storlek: 1 normalstor plåt

 • 3 dl bovetemjöl
 • 1 dl solroskärnor
 • 1 dl hampafrö eller sesamfrö
 • 1 dl linfrö
 • 2 tsk kumminfrö (kan uteslutas eller ersättas med dillfrö, rosmarin eller fänkålsfrö för annan typ at kryddning)
 • 1 tsk salt
 • 0,5 dl olja, gärna kallpressad rapsolja – det tycker jag passar i smaken till det här brödet
 • 2,5 dl kokande vatten

Värm ugnen till 150°C (varmluft). Koka upp vattnet. Mät upp och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kokande vatten och rör hastigt ihop till en deg med en slev/stor sked. Låt degen vila en liten stund, 10-15 minuter. Forma degen till en boll och mjöla runt om med bovetemjöl. Placera degen på ett mjölat bakplåtspapper och kavla ut med mjölad kavel. Använd mer bovetemjöl till kavlingen om det klibbar men försiktigt så det inte blir klumpar av mjöl inklavlat i degen.Kavla så tunt du kan, degen ska täcka hela bakplåtspappret med bara lite kvar till kanten. Försök kavla så jämt som möjligt så att det t.ex. inte blir för tjockt i mitten och för tunt i kanterna, då gräddas brödet ojämt. Flytta försiktigt hela bakplåtpappret med degen på över till en plåt och grädda brödet mitt i ugnen i 40-50 minuter. Brödet ska bli hårt i mitten och höja sig lite från pappret, då är det klart.

(1) Comment

 1. Kicki G says:

  Så gott! Ska testa med fänkål nästa gång. Mitt bröd blev inte helt torrt i mitten, men då bröt jag flaket i bitar och körde dem en och en i mikron! Då fräste den kvarvarande fukten snabbt bort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: