Fikabröd/kakor Glutenfritt Mjölkfritt Paleo Tårta Vegan/Växtbaserat

Raw banoffee cheesecke med choklad-swirls

Den här tårtan kräver en påminnelse. Ett recept som funnits med ett tag men som ligger och gömmer sig långt bak bland de allra tidigaste recepten här på bloggen. Så nu flyttar jag helt enkelt fram det lite!

Tro mig, den här cheesecaketårtan är en riktig ”crowd pleaser”! Lika dekadent och delikat som snygg! Banoffee Cheesecake med smak av choklad och jordnötssmör (jordnötssmör räknas egentligen inte som rawfood – vill du kan du byta jordnötssmöret till raw cashewsmör eller mandelsmör). Smakkombinationen söt banan, dadlar, choklad, jordnötssmör och vanilj går hem hos de flesta. Vill man övervinna skeptiker till alternativ kost är den här rawfood-tårtan en perfekt början.

Som efterrätt, tårta på kalas eller till fika så för banoffee tårtan med sig en naturlig och skön mättnad och du kan känna dig lätt och energifylld efter att ha ätit en rejäl bit, i stället för tung och trög.

Botten är gjord av kokos, jordnötssmör, kakaonibs och dadlar. Du kan utesluta kakaonibsen eller ersätta med kakao om du vill. Banan-karamell lagret består av bananer, dadlar, blötlagda cashewnötter, vanilj och lite extra jordnötssmör som smaksättning. Jag har dekorerat med ett strössel som jag själv gjorde genom att köra kokosflingor, kakaonibs och raw mangopulver i matberedaren så att det mixades och finfördelades något. Att få till virvlarna och lagren i tårtan är lättare än man tror! Kräver 5 min extra.

Läs hela receptet här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d