Brunch Mellanmål

Supergoda amerikanska pannkakor med havre (naturligt glutenfritt)

Tipsade om det här receptet på instagram förra helgen… och det är ju så gott så ville tipsa nu igen med ett nytt inlägg. Amerikanska pannkakor med havre: naturligt glutenfria fullkornspannkakor med högt näringsinnehåll! Jag serverade tillsammans med skivad banan, jordgubbar, kokosgrädde och lite riven choklad….

Amerikanska pannkakor med havre

Tips: den här typen av pannkakor går att frysa in och tina i brödrost om man ser till att göra dom lite extra tjocka. Praktiskt som mellanmål eller som back-up till frukost när man inte hinner annat.

Servera med fruktsallad, tinade bär, skivad banan, nötsmör, kokosgrädde osv…

3-4 port

  • 2 ägg
  • 2 dl växtmjölk eller vatten (+ lite extra om det behövs)
  • 1 msk smält kokosolja, ghee eller smör
  • 140 g havregryn el. havremjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • ev. 1 tsk honung (ger bättre färg på pannkakorna)
  • ev. 2 krm vaniljpulver

Om du använder havremjöl behövs det inte mixas bara vispas ihop. Om du använder havregryn: mixa ägg, mjölk/vatten, havregryn med stavmixer eller i blender under ca 2 minuter. Se till att grynen finfördelas ordentligt. Vispa i övriga ingredienser och låt smeten stå i minst 5 minuter. Späd med lite extra vatten om det behövs.

Stek plättar av smeten, ca 6-8 cm i diameter, på medelvärme i kokosolja, ghee eller smör. Det brukar rymmas att steka 3 pannkakor åt gången i en stor stekpanna. Du vänder dem när smeten i pannkakorna har börjat bubbla något i mitten och stelna runt kanterna – ca 2 min på varje sida.

Det här en variant av samma recept:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d