Bröd Glutenfritt kostråd

De tio bästa glutenfria bröden enligt er…

Här kommer ytterligare ett 10-i-toplista. Denna gång på de mest uppskattade bröd-recepten på bloggen just nu. Det är ett par helt nya recept som jag lagt upp den här hösten som redan har blivit storfavoriter vilket jag tycker är jättekul!

Om mina recept

Naturligt glutenfritt hembakat bröd utan mjölmix; varför är det viktigt? Varför inte vanlig finmix eller sempers glutenfria mjöler?

Jag tänker alltid på alla aspekter av vad som är ett bra bröd/bakverk när jag skapar recept: smak, konsistens, enkelhet, näringsinnehåll och hälsa. Att baka själv är ännu så länge det absolut bästa alternativet när man bakar glutenfritt! Fabriksbakat glutenfritt bröd t.ex., är nästan alltid baserat på ren stärkelse. Antingen vetestärkelse, potatisstärkelse eller majsstärkelse. Det gäller även de vanligaste mjölmixerna. Det ger ett innehållslöst bröd näringsmässigt med snabba kolhydrater – vilket höjer blodsockret.

Till och med de flesta glutenfria varianter som kallas ”fullkorn” är baserade på ren stärkelse. Man måste noga läsa innehållsförteckningar på glutenfria produkter. Mycket få kan rekommenderas enligt mig. Därför bakar jag nästan alltid hemma själv.

Tips mer läsning

Prenumerera gratis på recept och kostråd


Mest klickade bröd-recepten just nu

Bara svenska närodlade råvaror… det här receptet är redan mångas favorit. Tack för all feedback!

En gammal favorit…

Den här limpan har varit mångas enda bröd som har haft problem med magen eller vill äta extra rent och läkande…

En ny superfavorit! Enl. er feedback så är det här brödet både lättbakat och såååå gott…

Samma med den här limpan, lättbakad och god tycker ni…

Frallor för alla verkar det som – familjernas favoritbröd – neutrala frallor som smakar som “riktigt bröd”

Den här typen av limpor är kanske min favorittyp av limpa – smakrik, saftig och kryddig

Har du provat glutenfri surdeg? Ja, man måste vara noga men det är faktiskt inte så svårt

Glutenfri surdegsgrund kan ersätta jäst i de flesta av mina recept på limpor som jäser i form. Gör degen enl istr. men ersätt jäst med 0,5 dl surdegsgrund. Låt jäsa i formen i 12-24 h – ska jäsa upp ca 20-30%. Grädda sedan direkt i ugnen.

Havresconesen är mångas standardfrukost på helgen – det ser jag i statistiken över mest klickade inlägg under just lördagar och söndagar.

Havrefallor är också familjefavoriter! Smakar som “vanligt” bröd tycker många… Saftiga och goda!

(1) Comment

  1. […] De tio bästa glutenfria bröden enligt er… Snabba, nyttiga havregrynsfrallor (glutenfria) Snabb nudelsoppa Nyttig äppelpaj till frukost (glutenfri, utan vitt socker) Saftiga durrafrallor (naturligt glutenfritt, vegan) Hypotyreos – viktiga råvaror och näringsämnen för att stärka sköldkörteln Fransk potatissallad Mjuk pepparkaka – naturligt glutenfri, utan vitt socker Naturligt glutenfri surdegsgrund – recept Chiligryta i ugn – världens enklaste och godaste långkok […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: