Äggfritt Dessert Fikabröd/kakor Glutenfritt Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Brownie med svarta bönor (vegan, glutenfri, utan vitt socker)

Inlägget innehåller annonslänkar för Bodystore

Helt magiskt goda naturligt glutenfrit brownies med perfekt konsistens… saftiga, mjuka, chokladiga… och nyttiga! Flera av er efterfrågade ett äggfritt recept på glutenfria brownies efter att jag påminde om det här receptet som finns på bloggen sedan tidigare. Så nu kommer det!

Den här extreeeeemt goda chokladdesserten är

 • naturligt glutenfri
 • mjölkproteinfri
 • äggfri
 • fri från vitt socker
 • bakad utan mjölmix och stärkelse
 • bakad utan sädesslag
 • kan göras nötfri
 • proteinrik
 • näringsrik
 • fiberrik

Det här är riktig lyx! Varför inte smaksätta med rivet apelsinskal till advent/jul?

Tips: Kakan är ganska enkel och snabb att baka men behöver vila och sätta sig efter tiden i ugnen. Därför kan det vara bra att förbereda och baka dagen innan man ska äta den. Sedan håller sig kakan saftig och god minst en vecka i kylskåp! Brownien ska bakas igenom helt – den riskerar inte att bli torr utan blir kladdig och saftig ändå.

Skriv ut receptet

Brownie med svarta bönor (vegan, glutenfri, utan vitt socker)

Den här extreeeeemt goda chokladdesserten är…naturligt glutenfri, mjölkproteinfri, äggfri, fri från vitt socker, bakad utan mjölmix och stärkelse, bakad utan sädesslag, kan göras nötfri, proteinrik, näringsrik, fiberrik…
MåltidDessert, Fikabröd
KökÄggfritt, Gutenfritt, Mjölkfritt, Utan vitt socker, Växtbaserat
Nyckelordväxtbaserat,, Vegan
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Total tid: 40 minuter
Portioner: 16 port
Kalorier: 305kcal

Ingredienser

Instruktioner

 • Värm ugnen till 175°C och förbered en rektangulär/fyrkantig form med bakplåtspapper i botten. 
 • Smält choklad och kokosolja tillsammans. Mixa kokosmjölk, bönor, mandelsmör och lönnsirap till en slät smet. Tillsätt smält choklad och kokosolja och mixa igen. Blanda torra ingredienser för sig och rör ut i smeten. Om du vill har crunchiga bitar av mandel, grovhacka och rör ut i smeten.
 • Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 minuter tills att kakan rest sig och spruckit upp. Det går bra att tillåta lite extra tid i ugnen – kakan ska bakas igenom helt – den riskerar inte att bli torr utan blir kladdig och saftig ändå.
 • Ta ut ut ugnen och låt svalna helt i formen. Det är viktigt att brownien får svalna helt – det är viktigt för att den ska hålla ihop. Förvara i kylen!

Anteckning

*ekologiskt pumpamjöl från Lindroos är ett supergott, näringsrikt och proteinrikt mjöl av pumpakärnor – en rostad restprodukt som blir kvar efter man gjort pumpakärnsolja. Just denna produkt från Lindroos innehåller en extra hög andel protein, >60%. Det går bra att byta mot annat pumpakärnmjöl, t.ex. från Urtekram.

Näringsinnehåll

Kalorier: 305kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 7g | Fat: 23g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 8g | Natrium: 37mg | Kalium: 285mg | Fiber: 6g | Socker: 11g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 91mg | Järn: 2mg

(3) Comments

 1. Annie says:

  Riktigt god och saftig! Tog en tetra med 480g svarta bönor, avrunnen vikt 290g, tycker ofta att kakor med bönor i får en bönsmak som jag inte vill ha i en kaka men så blev det inte i denna.

  1. Super! Va roligt!

 2. Vad beräknas kalorier och näringsinnehåll på? 1 portion (1/16-del), 100 g, hela satsen..? 😬

  En kompis bjöd på denna, men hon hade d bytt ut sockret mot en banan samt lite acavesirap. Supergott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: