Frukost Mellanmål

Nyttig äppelpaj till frukost (glutenfri, utan vitt socker)

Nyttig äppelsmulpaj är en perfekt lyx-frukost eller kvällsmål när man vill ha något lättare. Smulpajen är lite sötad så det är inte nåot jag väljer att äta varje dag! Jag mår bäst av ägg-frukost eller grovt hembakt bröd med getost eller liknande. Men bäst mår man ju också av variation så det här äter jag ibland på helger. Vi är olika frukosttyper så kanske den här pajen passar dig perfekt till vardags?

Jag gjorde min smulpaj med stor andel äpplen och nyttiga havregryn vilket gör en portion ganska lik grötfrukost i sammansättning av näring. Du kan välja att göra av nyttigt och riktigt smör eller mejerifri och utan raffinerat socker.

God att servera med mjölk! Faktiskt! Ja, alltså växtmjölk i mitt fall – jag gör alltid egen cashewmjölk. Man behöver inte vaniljsås. Ett annat förslag att servera tillsammans med är kokosyoghurt eller annan yoghurt smaksatt med vaniljpulver.

Viktigt meddelande! Jag har blivit avstängd på facebook och instagram igår (24/9-22). Läs mer här. Hjälp mig genom att sprida mina inlägg och recept från bloggen på facebook och skicka till vänner! Prenumerera på bloggen så att du inte missar nya inlägg och recept.

Skriv ut receptet

Nyttig äppelpaj till frukost (glutenfri, utan vitt socker)

God att servera med mjölk! Faktiskt! Ja, alltså växtmjölk i mitt fall – jag gör alltid egen cashewmjölk. Man behöver inte vaniljsås. Ett annat förslag att servera tillsammans med är kokosyoghurt eller annan yoghurt smaksatt med vaniljpulver.
Måltidbrunch, Frukost
KökÄggfritt, Gutenfritt, Växtbaserat
Nyckelordfiberrikt, mejerifritt, Naturligt glutenfritt, Utan vitt socker
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 2 port
Kalorier: 445kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175-200°C. Skala äpplena om du vill och dela äpplena i. Lägg alla smul-ingredienser i en bunke eller matberedare och bearbeta tills du får en smulig blandning som ändå håller ihop lite grann. Smaka av med lite mer sötning om du vill och "tål". Tillsätt en gnutta vatten om du tycker att det behövs så att det blir en lite degig men fortf. smulig deg.
  • Smörj insidan av en liten bakform eller täck med bakplåtspapper och bred ut äpplena. Fördela smulblandningen över äpplena. Grädda i 15-20 minuter eller tills smulan är gyllenbrun.
  • Låt svalna lite och ät med lite nöt- mandelmjölk/kokosyoghurt elller annan yoghurt till frukost eller som kvällsmål.

Näringsinnehåll

Kalorier: 445kcal | Carbohydrates: 71g | Protein: 15g | Fat: 12g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 5g | Natrium: 200mg | Kalium: 436mg | Fiber: 12g | Socker: 2g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 81mg | Järn: 5mg

(1) Comment

  1. Johanna says:

    Mycket gott! Hade yoghurtkvarg till och det passade bra ihop ☺️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: