Mjölkfritt Paleo Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Grön ärthummus

Grön ärthummus : ett nyttigt och supergott mjölkfritt pålägg eller tillbehör till olika rätter istället för sås eller mos till och med… Alltså – servera t.ex. på bröd – ös på massor och kombinera med andra grönsaker som tex tomat. Eller servera som sås till fisk eller kyckling. Eller som dip till grönsaker. Eller som röra i en nyttigt grönsaks bowl.

Gröna ärtor är proteinrika och fiberrika och innehåller bl.a. karotenoider, flavonoider och vitamin C… och så god, söt smak!

Skriv ut receptet

Grön ärthummus

MåltidTillbehör, Tilltugg
Nyckelordmjölkfritt, paleo, växtbaserat,, Vegan
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 4 dl
Kalorier: 210kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Tina ärtorna. Mixa alla ingredienserna med stavmixer eller i matberedare till en slät kräm. Smaka av med mer salt och citron om det behövs.

Näringsinnehåll

Serving: 1dl | Kalorier: 210kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 6g | Fat: 14g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 9g | Natrium: 202mg | Kalium: 286mg | Fiber: 5g | Socker: 6g | Vitamin A: 875IU | Vitamin C: 45mg | Kalcium: 36mg | Järn: 2mg

(3) Comments

  1. eva-britt says:

    Hur länge håller den sig i kylen?

  2. Frida says:

    Hur länge håller den sig i kylen?

  3. En favorit som jag gjort många gånger :)! Denna gången hade jag inte mycket annat hemma och ville ha det något matigare så la till ett knappt paket avrunna kikärtor (200 g) till de 400 g ärtorna och tog 1,5 ggr av övriga ingredienser. Vitlök älskar jag så där blev det tre klyftor :). På ett gott grovt bröd blev det min lunch idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d