AIP Paleo

Tips färdig benbuljong – varför är det nyttigt och hur använder man det?

Innehåller reklam för Greatlife via annonslänkar

Alla mina produkttips är bara sånt som jag äter själv och kan verkligen tipsa om den här buljongen från Nordic Kings igen (!) som är supergod med 100% ren ingredienslista (bara frystorkad buljong). Mitt mellanmål eller kvällsmål nu förtiden – en kopp snabbgjord benbuljong, ibland med MCT-olja.

Benbuljongpulver passar i matlagningen istället för buljongtärning (eftersom att vanlig buljongtärning osv oftast bara är skräp) eller istället för en kopp te. Såå god! Benbuljong från Nordic Kings innehåller 0 tillsatser, är gjord på råvaror från svenska KRAV-certifierade nötdjur. Även märkt Äkta vara. Kommer från djur som är uppvuxna på 100 % gräs. OCH är supergod. 😊 Väldigt roligt att kunna rek. en så bra produkt.

Köplänk: Benbuljong Premium – EKO

Hitta buljongen här…

Använd benbuljongpulver så här

  • ☕️ Till en kopp: 12 g (1-2 msk) benbuljongpulver per 3-4 dl vätska
  • 🍲 Till 1 liter vatten/vätska i all sorts gryta eller soppa – 3-6 msk buljongpulver
  • 🥣 tips: Jag gör ofta buljongsoppa med benbuljong, tamari, vitlök och ingefära grönsaker och bönnudlar som snabb middag. Se fler recepttips längre ned.

Ingredienser och dosering Benbuljong Premium – EKO

Ingredienser: Benbuljongspulver* från uteslutande gräsbetande djur (inget annat!) *Ekologisk ingrediens.
Innehåll per per 12 g (1 port) : 50,4 kcal, Protein 11,4 g varav kollagen 10,1 g, Fett 0,24 g, Kolhydrater 0,12 g, Salt (ej tillsatt)
Dosering: 1–2 matskedar i valfri mängd vätska. 2 rågade matskedar är cirka 12 gram benbuljongpulver. Ekologisk Benbuljong Premium innehåller inte emulgeringsmedel så du kan behöva blanda lite extra vid beredning.

Varför benbuljong? Hur nyttigt är det?

Benbuljong anses vara bra för mycket! Bland annat lederna, tarmen, huden, immunförsvaret och när det gäller att bygga muskler. Benbuljong innehåller en bra sammansättning av mineraler och elektrolyter samt t.ex. glukosamin som är en byggsten för att bygga upp brosk i lederna samt kollagen – kroppens vanligaste protein som bygger upp bindväven. Kollagen behövs också för att bygga en stark tarmslemhinna.

Benbuljong innehåller också glutamin, som är kroppens vanligaste aminosyra – kollagen består till cirka 30 procent av glutamin. Dessutom innehåller benbuljong nästan alla andra aminosyror som kroppen behöver vilket gör benbuljong till ett perfekt proteintillskott.

Äkta bnbuljong är avkok av ben, hud, klövar, senor osv. Efter lång tids kokning släpper alla läkande ämnen och proteiner ut i buljongen. Benbuljong är alltså näringstät, lätt för kroppen att smälta, rik på goda smaker och har dessutom en antiinflammatorisk läkande effekt på kroppen.

Köplänk till buljongen

4 recept med benbuljongpulver

(3) Comments

  1. […] Alla mina produkttips är bara sånt som jag äter själv och kan verkligen tipsa om den här buljongen från Nordic Kings igen (!) som är supergod med 100% ren ingredienslista (bara frystorkad buljong). Den har jag använt i receptet här nedan också. Läs mer om buljongen i det här inlägget… […]

  2. […] innehåller aminosyran l-glycin som är bra för hår, hud, naglar, leder och tarmslemhinnan. Benbuljon och hydroliserat kollagen har liknande egenskaper. Gelatin är kokat kollagen – dvs samma sak […]

  3. […] Benbuljongpulvret är supernyttigt, är gjord på råvaror från Svenska KRAV-certifierade nötdjur och det har jag rekommenderat flera gånger tidigare. Läs här… […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: