kostråd Mjölkfritt

Nyttiga alternativ till mjölkprodukter

Vad kan man ersätta yoghurt, fil, mjölk, ost osv med? Alternativ som inte är processade ersättningsprodukter gjorda av dåliga fetter, med tillsatser och socker… Inlägget igår – Hur bra är soygurt, ifraiche, havregrädde, veganost, havremjölk osv som mjölkfria alternativ?  väckte reaktioner och frågor! Så nu sätter jag ihop ett inlägg här med tips på bättre alternativ än de flesta vegetabiliska ersättningsprodukter man kan köpa i butik.

Läs inlägget från igår här:

Några produkter jag rekommenderar

Det är inte många, jag vet! Men de finns… Läs det länkade inlägget ovan om varför jag väljer bort andra ersättningsprodukter till mjölkprodukter.

Mer om vegetabiliska ersättningar till mjölkprodukter

När man väljer alternativ till yoghurt och fil så ska man alltså tänka på att det är ett näriningsriktigt alternativ. Det bör innehålla lite protein, vitaminer och fett av bra kvalitet. Kanske till och med probiotika. Men man måste inte hitta en ersättning som innehåller de exakta komponenterna i yoghurten/filen – bara det är ett hälsosamt alternativ som tillför något näringsmässigt sett (vilket de flesta köpealternativen som tidigare nämnts inte gör).

Gröt toppat med bär eller rårivet äpple och lite nötter/frön och med annars rätt tillbehör kan t.ex. vara ett superbra alternativ till yoghurt och fil. Fibrer, prebiotika och naturliga mjölksyra bakterier och enzymer från färska/frysta bär och färsk frukt är också bra för magen.

Probiotika kan man få i sig från andra källor, t.ex. mjölksyrade grönsaker, oliver och tillskott. Självklart kan man också syra sin egen yoghurt av vegetabiliska råvaror, t.ex. av cashewnötter eller kokosmjölk – se recept.

Recept på hälsosamma mjölkfria alternativ till yoghurt, mjölk, vaniljsås, såser osv….

Fler frukosttips som också är bra för magen (inte bara yoghurt och fil är ju det…)

Mer läsning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: