Ekologisk hud- och hårvård kostråd

Uppdatering om balsammetoden – min hårvårdsrutin och de produkter jag använder just nu…

Innehåller reklam via annonslänkar för Lyko – produkter jag har hemma och själv använder med godkänd ingredienslista.

Hej! Jag fick fråga på chatten om produktrekommendationer för balsammetoden som jag använder mig av och skrivit om tidigare. Här kommer nu listor på både min tvätt- och styling-rutin och på alla de produkter jag använder just nu.

I ca 15 år nu har jag uteslutande tvättat mitt hår med balsam och alltså inte använt schampoo alls mer än någon enstaka gång. (Ja, mitt hår är och känns helt rent och nej, det blir inte fett!)

Sedan jag börjat med balsammetoden går håret lätt att reda ut med fingrarna eller borste, det är lent och jag har fått jämna fina lockar istället för frissigheten som tidigare krävde massor av produkter om lockarna skulle hålla ihop. Läs mer…

Läs mer om varför man använder sig av balsammetoden eller no poo och hur du kommer igång

Balsammetoden fungerar även balanserande för personer med fett, rakt/vågigt hår och hjälper vid en mängd besvär med hårbotten som t.ex. svamp, eksem, mjäll och håravfall. Även om man inte har sådana problem så mår håret bättre av balsamtvätt och du får garanterat vackrare hår som kräver mindre produkter för att styla.

Min hårvårdsrutin med balsammetoden

Produkterna är det jag har hemma just nu.

  1. Tvätt: Jag tvättar med Tresemme botanique nourish and replenish (kört samma i typ 10 år)
  2. Vårdande: Ida Warg repair hair mask 
  3. Efter-vårdande (jag har väldigt torrt hår): As I am leave in conditioner (älskar denna)
  4. Styling Kevin Murphy Body Builder Mousse 
  5. Jag låter håret självtorka eller långsam tork med defuser på hårfönen jag har denna. (defuser gör att lockarna håller ihop bättre och håret slits mindre).  
  6. Återstyling (typ dagen, dagarna efter) – sprayar med blomspruta (vatten) och kramar in lite ren Aloe Vera gel.

Jag färgar håret för att täcka gråa hår med Tints of Nature (flera olika nyanser finns). Jag använder 8C och 8N. Jag rek att välja ljusare nyanser än man tror! Jag har mellanbrunt hår och väljer “Natural light blond” – det är alltså inte blekning utan färg.

Fler produktförslag längre ned!

Hårfön med defuser

Alla mina produktförslag med godkänd ingredienslista för CGM (curly girl method)

Hårfärg

Förutom Henna och annan örtfärg (se nedan) så finns det en jättebra heltäckande hårfärg som är “godkänd” och som går att tvätta ur med bara balsam. Jag har använt Tints of Nature hårfärger i ca 10 år nu! Tips! Välj minst en nyans ljusare än normalt. På bilden högst upp i inlägget på mitt hår så har jag färgat med nyansen 6N (mörkblond).

Co-wash

Tvättbalsam

Det viktigaste är att hitta ett eller ett par olika bra tvättbalsam. Jag använder för närvarande TRESemmé Botanique Balsam Nourish, (min favorit!)Ida Warg Repair Conditioner och Rapsodine Balsam. För många räcker det med ett vårdande tvättbalsam och man behöver inte inpackning (listade nedan)

Vårdande/inpackning

Många behöver inte extra vårdande produkter när man tvättar enligt balsammetoden. Har du torrt hår som jag så är det ändå skönt med extra mjukgörande effekt. Ett par favoriter är Ida Warg Repair Mask och Hair Beliefs Wrap Me Up Hair Mask

Leave-in balsam

Curl cream och styling

Just nu använder jag Bumble and bumble Curl Anti Humidity Gel Oil och ibland As I am Classic Collection Curling Jelly 

Läs mer….


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: