Godis Keto Mellanmål Paleo Vegan/Växtbaserat

Low-carb-chokladbollar

Inlägget innehåller reklam via annonslänkar

Nyttigt fett, nyttig choklad men inte så mycket sött…. det är fettet och kakaon man kanske till och med behöver när man har choklad-cravings, visste du det? Fett av bra kvalitet och ämnena i kakao är ofta precis vad man behöver för blodockerbalans, stabil energi och uppiggande ämnen från chokladen. Fett och kakao är t.ex. bra för hormonbalans.

Jag ville ha ett recept på chokladbollar utan en masa dadlar som passar även dom som behöver eller vill leva helt sockerfritt.

Välj alltså sötning som passar dig. Jag varierar, ibland björksocker, ibland kokossocker. En liten mängd sötning i chokladbollar räcker när man är avvand vid sött! Och det i sig är så tillfredsställande tycker jag! Mycket smak av choklad – med bra smakbrytningar av lite salt, kaffe, vanilj och så en gnutta sötma… det behöver in te smaka så mycket sött….

Tips: Lakritspulver är sött i smaken. Smaksätt gärna med lakrits om du gillar det… ca 2 tsk blir bra….

Prenumerera på recept och kostråd:

Skriv ut receptet

Low-carb-chokladbollar

MåltidDessert, Mellanmål
Nyckelordketo, Low-carb, Mjölkproteinfritt, paleo, växtbaserat,, Vegan
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 25 st
Kalorier: 71kcal

Ingredienser

Sötning (valfri) – välj en och söta hur mycket du vill

Att rulla bollarna i (välj en eller flera)

Instruktioner

  • Kokosoljan bör vara rumtempererad men inte rinnig/flytande – alltså vit i färgen och formbar men inte för hård heller. Det beror alltså på temperaturen hur hård den är. Blanda kokosoljan med mandelsmöret och sedan övriga ingredienser. 
  • Forma bollar med händerna och rulla i kokos, hackade nötter eller ren kakao eller frystorkat bärpulver.
  • Låt bollarna stelna i kylen i ca 1 timme.

Anteckning

Om degen blir smulig och svår att rulla kan det ha att göra med att kokosoljan smält för mycket (är för rinnig) eller att kokosflingorna är grova och inte finmalda. Tillsätt lite extra kokosolja till degen och ställ in degen i kylen för att stelna. Rulla sedan bollar när kokosoljan stelnat lite. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 71kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 7g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 33mg | Kalium: 43mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 5mg | Järn: 1mg

(1) Comment

  1. Så gott! Och roligt att hitta en god och nyttigare version, hälsningar chokladbollsälskaren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: