Äggfritt Brunch Frukost Glutenfritt kostråd Mellanmål Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Pannkakor – äggfria, naturligt glutenfria, fullkorn

Innehåller reklam via annonslänkar

Sååå nöjd! Äntligen ett recept på äggfria pannkakor som jag tycker är riktigt bra och goda! Fluffiga och härliga fullkornspannkakor utan gluten, stärkelse, mjölmix, mjölk och socker. Några av er har efterfrågat fler äggfria recept så jag har faktiskt jobbat på det… det kommer mera!

Jag är kräsen och har flera gånger nämnt att jag inte alls tycker att man kan byta ut ägg hur som helst i pannkakssmet och bakverk. Många receptmakare skriver ju att det går att byta ut ägg mot chiaägg eller aquafaba/kikärtsspad rakt av, men jag håller inte alls med om det (jag tycker det ger kompakt, svampigt resultat). Men så vill jag ha bra kvalitet på det jag äter och har inte bara kravet att det ska vara ätbart….

Men, nu har jag lyckats med ett recept på fluffiga amerikanska pannkakor som jag verkligen kan stå för utan ägg, gluten, mjölk och vitt socker! Supergoda!

Jag serverar pannkakor med kokosmjölk eller kokosgärdde. Det är viktigt att den är kyld och har bra konsistens och smak som den är. Det går inte att vispa kokosmjölk eller kokosgrädde som många tror utan bara röra den lite slätare. Välj alltså en kokosmjölk som är god som den är! Man kan behöva skikta kokosmjölken – dvs bara använda det vita, fasta och hälla bort den klara vätskan och använda den till annat. Jag använder garants kokosmjölk och René Voltaire “färdigvispad kokosgrädde”.

Skriv ut receptet

Pannkakor

Fluffiga amerikanska pannkakor som jag verkligen kan stå för utan ägg, gluten, mjölk och vitt socker! Supergoda!
Måltidbrunch, Frukost, Mellanmål
KökVäxtbaserat, Vegan
NyckelordÄggfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt, Sockerfritt
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2 port
Kalorier: 402kcal

Ingredienser

Topping (förslag)

Instruktioner

  • Vispa ihop alla blöta ingredienser, tillsätt torra och vispa ihop till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i minst 5 minuter.
  • Värm upp en stekpanna till medelvärme och stek pannkakor, ca 8-10 cm i diameter i kokosolja eller annat valfritt fett.

Anteckning

– Kan man ersätta kokosmjölken? – Ja med vatten -1 matsked +1 extra matsked kokosolja. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 402kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 15g | Fat: 14g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 440mg | Kalium: 111mg | Fiber: 10g | Socker: 1g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 223mg | Järn: 9mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: