AIP Glutenfritt Gröna kuren Keto Paleo SCD-vänliga recept

Zoodles (zucchinipasta)

Zuuupergott ju! Nu är det zucchinisäsong så det är bara att frossa i zoodles! Eller pasta av strimlad zucchini – vad man nu vill kalla det. Det efterfrågades en mer detaljerad beskrivning/recept på hur jag gör min zucchinipasta. Så här kommer det.

Jag gör zucchinipasta/zoodles antingen i min spiralskärare/grönsakssvarv eller så strimlar jag zucchinin med potatisskalare (som jag gjorde den här gången, se bilderna) och skär sedan lite smalare band av strimlorna med kniv om det behövs.

Tips för den som vill; Jag har denna grönsakssvarv från Westmark.

Sedan saltar jag strimlorna och blandar så att saltet fördelas jämt. låter stå i durkslag i ca 10 min. Efter det sköljer jag och kramar ur försiktigt. Sedan steker jag zucchininudlarna i olivolja i ett par minuter under omrörning – bara för att värma upp egentligen. Servera med valfri pastasås eller som nudlar i asiatiska rätter.

Skriv ut receptet

Zoodles (zucchinipasta)

Servera med valfri pastasås eller som nudlar i asiatiska rätter.
MåltidHuvudrätt, lunch, middag
KökAIP, Gröna kuren, Keto, Paleo, SCD
NyckelordAIP, Antiinflammatorisk kost, glutenfritt, Gröna kuren, Naturligt glutenfritt, paleo, SCD, växtbaserat,, Vegan
Portioner: 2 port

Ingredienser

Instruktioner

  • Jag gör zucchinipasta/zoodles antingen i min spiralskärare/grönsakssvarv eller så strimlar jag zucchinin med potatisskalare (som jag gjorde den här gången) och skär lite smalare band av strimlorna med kniv om det behövs.
  • Sedan saltar jag strimlorna och blandar så att saltet fördelas jämt. låter stå i durkslag i ca 10 min. Efter det sköljer jag och kramar ur försiktigt.
  • Sedan steker jag zucchininudlarna i olivolja i ett par minuter under omrörning – bara för att värma upp egentligen. Servera med valfri pastasås eller som nudlar i asiatiska rätter.

(1) Comment

  1. […] den här rätten paleo/low-carb så ersätter du bovetenudlarna med better than pasta nudlar. eller Zoodles. Du kan ersätta tofun med stekt […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d