Äggfritt Glutenfritt Lunch och middag Vegan/Växtbaserat

Zucchini-vego-biffar/zucchinifritters (vegan, glutenfritt, äggfritt)

Innehåller reklam via annonslänkar.

Ret här receptet lade jag snabbt upp på instagram igår och det blev poppis direkt. Kul! Bästa att lägga upp det även här alltså…

Zucchini-vego-biffar/zucchinifritters (vegan, glutenfritt, äggfritt) med två ingredienser (typ)… så enkla och snabba att göra, supergoda och håller ihop jättebra…. 👌🏼Kryddningen är valfri såklart – jag körde på lite spiskummin och garam masala denna gång (väldigt gott!) – örter och vitlök passar också bra eller bara salt och peppar.

Tack @klimakteriekocken för påminnelsen att dela det här receptet 🥰

Många undrade vilken stekpanna jag använder efter att jag lade upp receptet på instagram igår. Jag har en lätt gjutjärnspanna från Ronneby Bruk (30 cm) som är helt fantastisk!  Gjutjärn absorberar värme snabbt och avger den mycket jämnt – det gör den mer energisnål också! Det krävs alltså mindre värme från spisen. Dessutom är det ju ett otroligt hållbart material som håller hela livet… Hej då teflon!

Skriv ut receptet

Zucchini-vego-biffar/zucchinifritters (vegan, glutenfritt, äggfritt)

Vegobiffat/fritters med bara två ingredienser (typ)… så enkla och snabba att göra, supergoda och håller ihop jättebra utan ägg.
MåltidHuvudrätt
KökVäxtbaserat, Vegan
Nyckelordglutenfritt, Naturligt glutenfritt, växtbaserat,
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2 port

Ingredienser

kryddning – valfri, jag använde…

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål. Om blandningen först känns torr och lite smulig så är det bra! Efter ett par minuter börjar zucchinin safta sig av saltet och det bildas en klibbig smet. Se bilder.👆🏼Låt smeten alltså stå i ca 10 min och blanda igen. Om smeten blir föör lös, tillsätt lite extra mjöl. Det ska vara en klick-bar smet, inte rinnig och inte torr heller (det är INTE en smet som går att forma med händerna, använd sked)
  • Värm upp ganska rikligt med olivolja (ett tunt lager ska täcka hela ytan av stekpannan) på medelvärme- försiktigt så att oljan inte börjar ryka. Klicka ut tre biffar i stekpannan, ca 0,5 cm tjocka och stek 2-4 min på varje sida. Ha inte för hög värme, då bränns biffarna och tillagas inte helt igenom.
  • Förslag: Servera med sallad, aijvar, hummus, rostade grönsaker osv osv… ✌🏼

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: