Brunch Mjölkfritt Paleo

Våfflor med zucchini (kan göras paleo)

Saftiga och goda naturligt glutenfria brunch- eller lunchvåfflor. Eller varför inte göra matiga våfflor till snabb, lite lättare middag till vardags? Du kan välja vilket mjöl du använder och våfflorna kan faktiskt göras paleo…

Zucchinivåfflorna toppade jag med en sallad av körsbärstomater, salladslök och avokado. Över ringlade jag en majonnäs-dressing som jag gjorde genom att blanda ett par msk MCT-majonnäs med äppelcidervinäger. Det blev så gott tillsammans! En näringsrik och bra start på dagen med mycket grönsaker (i våfflorna och på) för blodsockerbalans med nyttiga fetter.

Du kan såklart toppa med vad du vill; varför inte bara lite MCT-majonnäs, pocherat ägg, juste bacon och kanske rostade tomater?

Inlägget innehåller annonslänkar. Jag rekommenderar produkter och råvaror som jag tycker är bäst utifrån kvalitet och innehåll, som jag använder själv provat eller i mitt arbete som kostrådgivare. När du köper produkter via länkarna stödjer du mig i mitt arbete att sprida gratis kostråd och recept.

Bananmjöl – köp här…

Välj mjöl: Jag gjorde mina våfflor med mitt nya favoritmjöl bananmjöl (paleo) till pannkakor och våfflor, byt mot teffmjöl, bovete eller rårismjöl om du vill)

Alla mjölerna hittar du här…

Skriv ut receptet

Våfflor med zucchini (glutenfria, kan göras paleo)

Saftiga och goda naturligt glutenfria brunch- eller lunchvåfflor. Du kan välja vilket mjöl du använder och våfflorna kan faktiskt göras paleo…
Måltidbrunch, lunch
KökAntiinflammatorisk kost, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, Vegetariskt
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, paleo
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2 port
Kalorier: 283kcal

Ingredienser

Topping (valfritt)

Instruktioner

  • Riv zucchini grovt och blanda med saltet i en bunke. Låt stå i ca 5 minuter. Värm upp ett våffeljärn. Vispa i övriga ingredienser i bunken till en slät smet.
  • Grädda våfflor. Toppa med vad du vill – tex salladen på bilden eller varför inte bara pocherat ägg, bacon och kanske rostade tomater.
  • Om du vill göra tomatsalladen på bilden: Hacka tomater. Dela avokadon och tärna i bitar. Stimla löken. Rör ihop MCT-majjonäsen med äppelcidervinäger till en dressing. Om du vill – blanda ihop grönsakerna till en sallad eller fördela grönsakerna över våfflorna. Ringla dressingen över.

Anteckning

Näringsberäkningen är gjord utan topping. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 283kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 13g | Fat: 16g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0.02g | Kolesterol: 224mg | Natrium: 242mg | Kalium: 448mg | Fiber: 3g | Socker: 3g | Vitamin A: 497IU | Vitamin C: 18mg | Kalcium: 93mg | Järn: 3mg

(1) Comment

  1. Madelene says:

    Heej Jag är så intresserad av att köpa din bok “Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker” som jag precis läst om. Men den verkar vara Slutsåld överallt:( kommer den tillbaka ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: