Glutenfritt Gröna kuren Keto kostråd Lunch och middag Paleo

Egg fried noodles (glutenfritt, low-carb, paleo)

Innehåller annonslänkar.

Snabbmat hemma! Men med massor av grönsaker och nyttigheter… Egg-fried-noodles innebär att man steker på grönsaker och nudlar och sedan rör i uppvispade ägg som får bli krämiga och tillagas rúnt om grönsaks och nudel-woken.

Den här rätten passar perfekt att göra av billiga grönsaker som vitkål och morot.

Jag har använt lågkolhydratsnudlar i receptet – du kan använda vilka goda glutenfria nudlar du vill. Se förslag nedan. Better that pasta nudlar innehåller inga kolhydrater (bra om man undviker sädesslag eller baljväxter) de ser ut och smakar som vanliga nudlar tack vare havrefiber. Better that pasta innehåller: vatten, ekologisk konjacsrot och ekologisk havrefiber.

Förslag på andra bra näringsrika naturligt glutenfria nudlar

Viktigt meddelande! Jag blev hackad på facebook och instagram (24/9-22) och därför har mina konton stängts där. Läs mer här. TipsPrenumerera på bloggen så att du inte missar nya inlägg och recept.

Jag är tacksam för hjälp!😌 Dela gärna länkar till mina recept på facebook och instagram!

Skriv ut receptet

Egg fried noodles (glutenfritt, low-carb, paleo)

Snabbmat hemma! Men med massor av grönsaker och nyttigheter… Egg-fried-noodles innebär att man steker på grönsaker och nudlar och sedan rör i uppvispade ägg som får bli krämiga och tillagas rúnt om grönsaks och nudel-woken.
MåltidHuvudrätt
KökAsiatiskt, Paleo, Vegetariskt
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, nudlar, paleo
Förberedelser: 7 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 1 port
Kalorier: 544kcal

Ingredienser

 • 1 msk kokosolja
 • 200 g vitkål strimlad
 • 1 st morot stor – skivad så tunt du kan.
 • 0,5-1 klyfta vitlök finhackad eller pressad
 • 1 tsk färsk ingefära riven
 • 0,5 st salladslök eller annan mild lök,tex purjo – strimlad
 • 0,5 pkt better than pasta nudlar eller andra glutenfria nudlar som
 • 1 dl böngrodar
 • 2 msk tamarisoja
 • 3 tsk sesamolja
 • 2-3 tsk sambal oelek eller 0,5 tsk chiliflakes
 • 1 msk jordnötter eller cashewnötter, grovt hackade
 • 2 st ägg

Instruktioner

 • Strimla, hacka och riv allt så att det är förberett. Vispa upp äggen i en liten skål. Om du använder better than pasta – skölj nudlarna i durkslag. De ska inte kokas. Om du använder andra nudlar, t.ex. bovetenudlar eller risnudlar – koka enl anvisning på förp. häll av vattnet och skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
 • Hetta upp kokosoljan i en stor stekpanna och fräs vitlök och ingefära några sekunder innan du tillsätter vitkål, morot och hälften av den strimlade salladslöken. Stek under omrörning under ett par minuter tills att grönsakerna har mjuknat lite grann men forf. är al dente.
 • Tillsätt nudlar, böngroddar, tamarisoja, sesamolja och sambal oelek och rör om i stekpannan medan nudlarna värms upp helt – ca 1 minut. Tillsätt de vispade äggen och fortsätt röra långsamt tills att äggen är tillagade. Smaka av med ev mer tamarisoja eller salt.
 • Servera toppat med strimlad salladslök och hackade jordnötter/cashewnötter.

Näringsinnehåll

Kalorier: 544kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 25g | Fat: 42g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 10g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 0.04g | Kolesterol: 409mg | Natrium: 2211mg | Kalium: 751mg | Fiber: 7g | Socker: 9g | Vitamin A: 1029IU | Vitamin C: 79mg | Kalcium: 183mg | Järn: 5mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: