Dessert Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Silkeslen chokladmousse med lakrits och citron (vegan)

Innehåller reklam via annonslänkar.

Alltså verkligen silkeslen chokladmousse med citron och lakrits – om du vill såklart. Gillar du inte citron och lakritssmaken kan du göra receptet utan och kanske bara smaksätta med vaniljpulver eller salt.

Få ingredienser, snabbt och enkelt att göra…

En perfekt dessert till helgen. Man förbereder flera portioner i förväg som sedan bara är att ta fram och servera direkt från.

Lakritspulver är sött i sig själv – det liknar faktiskt stevia på det sättet och andra naturliga sötningsmedel. Väljer man en bra choklad och smaksätter med lakritspulvret så räcker det med sötma tycker jag. Vill du söta extra med t.ex. agave eller lönnsirap så gör det. Jag gillar det här lakritspulvret (de kan smaka lite olika beroende på märke).

Köp lakritspulver här…

Silkestofu kan du köpa på nätet här eller i välsorterade mataffärer. Jag köper oftast Yipin “Tofu silkeslen” från Mathem. OBS! 200 kr rabatt för nya kunder hos Mathem Gäller vid köp över 700 kr fram till 31 okt. Ange rabattkod: NY200KR

Skriv ut receptet

Silkeslen chokladmousse med lakrits och citron (vegan)

Alltså verkligen silkeslen chokladmousse med citron och lakrits – om du vill såklart. Gillar du inte citron och lakritssmaken kan du göra receptet utan och kanske bara smaksätta med vaniljpulver eller salt.
MåltidDessert
KökVäxtbaserat, Vegan
NyckelordÄggfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Sockerfritt, Utan vitt socker, Vegan
Förberedelser: 10 minuter
Stelna i kylskåp: 4 timmar
Portioner: 4 port
Kalorier: 293kcal

Ingredienser

Topping (förslag)

Instruktioner

  • Smält chokladen. Häll hälften av silkestofun i en bunke och rör den slät. Tillsätt smaksättning och rör i chokladen lite i taget. När all chokladen är irörd, tillsätt resten av silkestofun och rör blandningen helt slät. Fördela smeten i portionsglas/serveringsskålar och ställ i kylskåp några timmar för att stelna.
  • Ta fram och servera med hallon eller blåbär.

Näringsinnehåll

Kalorier: 293kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 9g | Fat: 19g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0.01g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 208mg | Kalium: 493mg | Fiber: 4g | Socker: 11g | Vitamin A: 15IU | Kalcium: 66mg | Järn: 5mg

(1) Comment

  1. […] Chokladfondant utan gluten och vitt socker Chokladmousse med citron och lakrits (paleo) Silkeslen chokladmousse med lakrits och citron (vegan) Chokladmousse med avokado på tre sätt… Salted caramel cheesecake med […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d