Dessert Glass Mjölkfritt Paleo SCD-vänliga recept

Karamell och kaffeglass (paleo)

Innehåller annonslänkar

Löjligt god glass utan mjölkprodukter, vitt socker men med nyttiga fetter och näringsrika råvaror. Nu har vi ett nytt favoritrecept igen! Len och gräddig med smak av karamell och kaffe (jag använde decaf – tips nedan).

Den här glassen kan du bjuda vem som helst – ingen misstänker att det är något hälsosamt… (vilket ju många försöker undvika) 😂. Glassen går att köra i en bra glassmaskin, jag kan tipsa om den här som lyfts i flera tester eller frysa in som parfait direkt i en bytta vilket jag gjorde. Då behöver man bara ta fram glassen 20-30 min innan man ska äta den för att den ska mjukna.

Karamell och kaffe som smakkombination – ren njutning… I receptet kan du använda starkt vanligt kaffe eller koffeinfria alternativ. Jag använde koffeinfritt snabbkaffe. Just nu dricker jag bara decaf, dvs koffeinfritt kaffe. Det gör underverk för min sömn. Läs mer här…

Det här koffeinfria ekologiska snabbkaffet har jag använt i receptet:

Clipper Med Roast Decaf Arabica – köp här…

Glassen är ganska mäktig och gräddig i konsistensen. Servera lite mindre njutar-portioner efter en god middag.

Toppa kanske med lite yaconsirap eller lönnsirap om det är ett särskilt tillfälle. Rostade hasselnötter och kakaonibs passar också väldigt bra som topping.

Prenumerera på fler recept som det här:

Skriv ut receptet

Karamell och kaffeglass (paleo)

Löjligt god, beroendeframkallande glass utan mjölkprodukter, vitt socker men med nyttiga fetter och näringsrika råvaror. En bra bjud-dessert. Len och gräddig med smak av karamell och kaffe. En portion är ganska mättande så beroende på så räcker receptet till flera portioner.
MåltidDessert, Mellanmål
KökPaleo
NyckelordAntiinflammatorisk kost, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, paleo, Sockerfritt
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 5 timmar
Portioner: 6 port
Kalorier: 314kcal

Ingredienser

Extra tillskott (valfritt)

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienser utom kaffepulver och vatten tillsammans i en blender, matberedare eller med stavmixer till slät konsistens. Tillsätt kollagen om du vill. Koka upp lite vatten, rör ut kaffepulvret i några msk kokhett vatten och tillsätt till glassmeten och mixa igen. Du kan också använda riktigt starkt espressokaffe.
  • Antingen häll glassmeten i en glassmaskin eller direkt i en burk. Kör glassmaskinen (om du har en) tills att glassen är klar och för över till en burk. Har du ingen glassmaskin är det helt OK att frysa in smeten som den är- den blir lite hårdare bara (ta fram 20-30 min innan servering så blir den mjuk).
  • Ta fram ur frysen en stund innan servering för att tina.

Anteckning

Näringsberäkningen är gjord på grundreceptet utan extra tillskott(kollagen) och topping. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 314kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 6g | Fat: 27g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 6g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 69mg | Kalium: 404mg | Fiber: 4g | Socker: 12g | Vitamin A: 29IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 75mg | Järn: 2mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: