Dryck Mellanmål Paleo Vegan/Växtbaserat

Smoothie med morot, grapefrukt och mango

Innehåller annonslänkar.

Alltså försvinnande god smoothie! Perfekt som detoxande men mild för magen mellanmål. Det här är en smoothie för bättre hormonbalans eftersom att den t.ex. innehåller råa morötter. Morötter och andra rotfrukter innehåller vissa osmältbara fibrer som hjälper till att avgifta överflödigt östrogen från kroppen.

När man äter för hormonbalans är det inte bara viktigt att äta protein och bra fetter utan även mycket grönsaker för att detoxa och hålla mage/tarm i bästa form. Men det man äter och dricker behöver ju vara oemotståndligt gott också -och det är den här smoothien. ❤️

Grapefrukt som är en citrusfrukt, är rik på antioxidanter och vitamin C och är känd för sina detoxande egenskaper.

Extra smak och nytta om du vill

Smakmässigt passar det bra att tillsätta färsk ingefära för lite mer hetta, smak och antiinflammatoriska egenskaper. Även gurkmeja men OBS! det tillför väldigt mycket smak så gör det bara om du vet att du gillar smaken. Jag hade varken ingefära eller gurkmeja i min. 😊

Jag hade kollagenpuvler i min smoothie. Det är såklart valfritt. Kollagen är ett väldigt bra neutralt, smakfritt proteintillskott som även stöttar levern som rena kroppen. Jag har oftast kollagen i mina smoothies och pannkakor. Kollagen bygger upp celler i tarmslemhinnan, hud, hår, naglar, ben och brosk och stöttar immunförsvaret och är antiinflammatoriskt.

Skriv ut receptet

Smoothie med morot, grapefrukt och mango

Alltså försvinnande god smoothie! Perfekt som detoxande men mild för magen mellanmål.Smakmässigt passar det bra att tillsätta färsk ingefära för lite mer hetta, smak och antiinflammatoriska egenskaper. Även gurkmeja om du vet att du gillar smaken. Kollagen är ett bra proteintillskott.
MåltidFrukost, Mellanmål
KökAIP, Paleo, Raw food, SCD, Växtbaserat, Vegan
NyckelordAIP, Antiinflammatorisk kost, Detox, FODMAP, hormobalans, mjölkfritt, paleo, SCD
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 1 port
Kalorier: 391kcal

Ingredienser

  • 100 g morötter
  • 150 g grapefrukt
  • 150 g fryst mango
  • 1 dl kokosmjölk (kokosmjölk kan ersättas med 1,5 msk mandelsmör/cashewsmör och resten vatten)
  • 1,5 dl vatten

Extra smak och nytta om du vill

  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 2 msk kollagen

Instruktioner

  • Dela morötter i delar, skala och dela grapefrukt i bitar. Mixa alla ingredienser i en stark blender tills att smoothien är helt slät. Mixa ett par minuter extra för att få helt slät konsistens.

Näringsinnehåll

Kalorier: 391kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 5g | Fat: 22g | Mättat fett: 19g | Fleromättat fett: 0.5g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 91mg | Kalium: 995mg | Fiber: 8g | Socker: 36g | Vitamin A: 20054IU | Vitamin C: 108mg | Kalcium: 105mg | Järn: 4mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: