Fikabröd/kakor Paleo

Äppelkaka med valnötter (paleo)

Äppelkaka med valnötter kanel & kaffe (gluten, mjölk & sockerfri)

Nu är det äppelsäsong och dags att baka kaka! När det finns ett sådant överflöd med äpplen till hands vill man ha recept på kakor och desserter som man kan äta mycket och ofta utav, eller hur?

Den här kakan kan man lugnt bjuda på utan att avslöja att den är mjöl, mjölk och sockerfri. Ingen kommer att märka något. Kakan är saftig och samtidigt fluffig. Precis så som man vill att en kaka ska vara!

Nu är det äppelsäsong och dags att baka kaka! När det finns ett sådant överflöd med äpplen till hands vill man ha recept på kakor och desserter som man kan äta mycket och ofta utav, eller hur? Den här kakan kan man lugnt bjuda på utan att avslöja att den är mjöl, mjölk och sockerfri. Ingen kommer att märka något. Kakan är saftig och samtidigt fluffig. Precis så som man vill att en kaka ska vara!

Valnötter är den nöt med bäst balans omega3/omega6 – dvs innehåller mer Omega3 än andra nötter.

Äppelkaka med valnötter kanel & kaffe (gluten, mjölk & sockerfri)
Skriv ut receptet

Äppelkaka med valnötter (paleo)

MåltidFikabröd
KökPaleo
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, Sockerfritt
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 12 bitar
Kalorier: 247kcal

Ingredienser

Instruktioner

 • Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsfast form med kokosolja eller ghee och mjöla med mandelmjöl eller kokosmjöl. Om du vill dekorera botten av kakan med skivor som på bilderna; skär ca 5-6 tunna, tunna skivor av ett av äpplena. Pensla undersidan av äppelskivorna i honung och placera ut i botten av kakformen i ett mönster med den honungstäckta sidan nedåt. Dela resten av äpplena i mindre bitar (ca 1/2-cm kuber blir bra tycker jag blir bra). Vänd äppelbitarna i kanel.
 • Vispa ihop ägg, kokosmjölk och lönnsirap i en bunke. Tillsätt äppelbitar, grovhackade valnötter och russin. Blanda mandelmjöl och kokosmjöl med bakpulver och salt och rör i smeten. Fördela ut smeten i formen.
 • Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter tills att kakan är gyllene och har lyft i mitten och ser ut att dra ihop sig något och släppa lite från kanterna. Håll koll under tiden och blir den för brun för snabbt så lägg lite folie över mot slutet av gräddningen. Ta ut kakan och låt svalna helt. T
 • Om du dekorerat botten med äppelskivor: Ta av kanterna från formen och skär försiktigt med en kniv längs med kak-botten för att lossa kakan med äppel-skivorna. Sätt tillbaka kant-formen och vänd kakan upp och ned på ett fat.

Näringsinnehåll

Kalorier: 247kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 9g | Fat: 17g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0.01g | Kolesterol: 99mg | Natrium: 83mg | Kalium: 100mg | Fiber: 4g | Socker: 10g | Vitamin A: 146IU | Vitamin C: 0.2mg | Kalcium: 82mg | Järn: 2mg

(3) Comments

 1. Josefine Jakobsson says:

  När ska man ha i nötterna? Hela eller hackade valnötter?

  1. Har förtydligat nu! 🙏🏼

 2. Minou says:

  Jag använde apelsiner i stället för äpplen. Det blev gott.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: