Fikabröd/kakor Paleo

Mandelkaka med äpple, kardemumma och ingefära

Innehåller annonslänkar

En lite extra söt lyxig bjudkaka till gofika och kalas. Saftig äppelkaka, naturligt glutenfri gjord av massor av äpplen, mandel och kryddad med kardemumma och ingefära, sötad med lönnsirap. Alltså makalöst gott!

Sötningen är hög för att vara mina recept, kakan är gjord för att passa alla och menad att bjuda på till särskilda tillfällen – samtidigt som den ändå är glutenfri, utan sädesslag (paleo) och mjölkfri. Ingen kommer tänka på att det här är en specialkost-kaka alls. Det lovar jag.

TIPS! Upp till 50% rabatt på ingredienserna (+ mer mat) Jag storhandlar just nu hem massor av mjöler, nötter, fröer, lönnsirap, kokossocker, tvål, ekologisk hårvård osv från MEDS apotek eftersom att de har alla råvaror jag behöver och har bra rabatter just nu. Superbra tillfälle att få hem bra mat till bra priser! Köp alla råvarorna du behöver till kakan och mer till rabatt hos MEDS apototek nu under black month!

Du kan också följa länkarna i receptet för att hitta exakt de råvaror du behvöer.

Skriv ut receptet

Mandelkaka med äpple, kardemumma och ingefära

En lite extra söt lyxig bjudkaka till gofika och kalas. Saftig äppelkaka, naturligt glutenfri gjord av massor av äpplen, mandel och kryddad med kardemumma och ingefära, sötad med lönnsirap. Alltså makalöst god!
MåltidDessert, Fikabröd
KökPaleo
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt, utan sädesslag, Utan vitt socker
Förberedelser: 45 minuter
Tillagningstid: 1 timme
Portioner: 12 bitar
Kalorier: 414kcal

Ingredienser

Topping

Instruktioner

  • Värm ugnen till 160 grader. Smörj en 24-26 cm kakform. Skala och kärna ur äpplena, skär sedan i klyftor eller tärningar. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äppelklyftor och kokossocker. Koka under omrörning tills äpplena är mjuka och börjar färg, ca 5-10 minuter. Det bör inte finnas någon vätska kvar i pannan. Ta bort från värmen och låt svalna lite grann.
  • Antingen hacka mandeln för hand och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Eller om du har matberedare: mixa mandelmjöl, hela mandlar, kryddor och bakpulver i en matberedare tills mandeln är grovt hackad. Ställ åt sidan. Vispa samman ägg, råsocker och lönn eller sirap till en fluffig smet. Vik in mandelblandningen och de tillagade äpplen i smeten. Häll i kakformen.
  • Smält smöret till toppingen, rör ner kokossocker. Dela äpplen i så tunna halvmånar du kan. Blanda ner skivorna i smörblandningen och vänd runt. Fördela toppingen jämnt över kakan och grädda i 60 minuter eller tills att kakan stelnat i mitten och har fått fin färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Strö på hackad eller flagad mandel. Klar att servera!

Näringsinnehåll

Kalorier: 414kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 11g | Fat: 31g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0.01g | Kolesterol: 90mg | Natrium: 230mg | Kalium: 242mg | Fiber: 5g | Socker: 17g | Vitamin A: 99IU | Vitamin C: 0.1mg | Kalcium: 173mg | Järn: 2mg

(1) Comment

  1. […] veckan som gått har jag lagt upp två recept som jag tror ni kommer älska. Bananbröd med pumpafrömjöl och citron och mandelkaka med äpple och ingefära – se länk […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: