AIP Ayurveda Frukost Jul Mellanmål Paleo SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Chiagröt med saffran och kokosmjölk

För dig som vill förvärma inför advent och jul… Ett själavärmande gott mellanmål, kvällsmål eller lättare frukost. Chiagröt med saffran, kokosmjölk och fikon, toppad med hallon. Ett supegott antiinflammatoriskt december och julrecept.

För er som är insatta i Ayurveda så är den här frukosten pitta-dämpande.  Det vill säga, trots att chiagröten är kryddig och smakrik med saffran, så verkar den lugnande, harmoniserande och svalkande för kroppen och sinnet.

Läs mer om Ayurveda här… följ länken här… om du vill testa vilken dosha-typ du är.

Skriv ut receptet

Chiagröt med saffran och kokosmjölk

Det vill säga, trots att chiagröten är kryddig och smakrik med saffran, så verkar den lugnande, harmoniserande och svalkande för kroppen och sinnet. Njut till mellanmål, fika eller kvällsmål istället för dessert.
MåltidDessert, Frukost, Mellanmål
KökAyurvediskt, Växtbaserat
NyckelordAIP, Antiinflammatorisk kost, Ayurveda, Äggfritt, mjölkfritt, växtbaserat,
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 4 timmar
Portioner: 2 port
Kalorier: 369kcal

Ingredienser

Till servering

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till chiagröten väl i en burk, gärna på kvällen innan du ska äta den. Annars ett par timmar innan. Efter ca 5 minuter – rör om ordentligt igen och förvara sedan i kylen. Toppa med hallonen och kokos innan servering.

Näringsinnehåll

Kalorier: 369kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 7g | Fat: 28g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0.02g | Natrium: 25mg | Kalium: 521mg | Fiber: 17g | Socker: 8g | Vitamin A: 59IU | Vitamin C: 41mg | Kalcium: 155mg | Järn: 5mg

(1) Comment

  1. […] Chiagröt med saffran och kokosmjölk […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: