Fikabröd/kakor Glutenfritt Jul

Glutenfria pepparkakor – bästa receptet!

Innehåller reklam via annonslänkar.

De godaste pepparkakorna någonsin! Inget skämt. Det finns ingen anledning att ändra på receptet för det blir inte bättre än så här. Mitt bästa recept på glutenfria pepparkakor som hängt med sedan 2012 och som jag sett många ta efter där ute sedan dess.

Både Food Pharmacy och Madelene med bloggen Clean Lifestyle har lagt upp versioner på mitt recept i sina kanaler – och det är väl inte konstigt, det är verkligen ett toppenrecept. Som Food Pharmacy säger; det är köpekvalitet på degen! Men här är alltså originalet och det knäcker! 😊

Den här gången gjorde jag ett berg lövtunna skurna pepparkakor av degen – men den går alltså superbra att kavla och är barnvänlig precis som vilken pepperkaksdeg som helst.

Skriv ut receptet

Glutenfria pepparkakor – bästa receptet!

Baka tunna, fina gubbar, gummor, stjärnor och hjärtan utan gluten och vitt socker och bjud på i adventstider. Garanterat uppskattat av alla! Du behöver inga andra pepparkakor. 
MåltidFikabröd
KökJul, Svenskt
Nyckelordglutenfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt
Förberedelser: 30 minuter
Tillagningstid: 9 minuter
vila i kylskåp: 6 timmar
Portioner: 150 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda socker och agavesirap i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp över medelvärme. Var väldigt försiktig om du använder kokossocker eftersom att det lätt bränns! Lägg i smöret/kokosoljan och låt det smälta. Tillsätt kryddorna och dra av från värmen. Låt massan kallna tills den är ljummen eller något varm utan omrörning. Blanda ihop alla övriga torra ingredienser för sig.
  • Använd gärna en matberedare med insats för kaksmet eller elvisp med degblandare för att röra ihop degen (slev och muskelstyrka fungerar också). Häll den ljumma sockerblandningen i mjölblandningen medan matberedaren/vispen är igång. Mixa ihop väl under ett par minuter. Skrapa sidorna eller botten av bunken/behållaren ett par ggr om det behövs. Tillsätt till sist ägget och kör matberedaren/vispa ytterligare någon minut. Låt degen vila i 15 minuter. Om det behövs kan du tillsätta lite extra bovetemjöl tills du har en fast och formbar deg.
  • Lägg degen i plastfolie, platta till den lite och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter, gärna över natten. Kavla ut en bit deg i taget, tunt (ca 2–3 mm tjockt) på ett lätt mjölat bakbord (använd rismjöl). Skär ut pepparkakorna eller använd pepparkaksformar. Använd en stekspade eller liknande och lägg över pepparkakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 165–170 grader i 6–8 minuter beroende på hur tunna du gör pepparkakorna. OBS! Håll koll, de bränns lätt. Förvaras i burk i rumstemperatur eller i frysen.

(5) Comments

  1. Hej Nilla! Kan man byta ut ägget mot något?

    1. Inte utan att ändra receptet… jag kan inte rek något som inte påverkar konsistensen… det första jag skulle prova med är 0,5 dl vatten och 0,5 tsk xanthangummi.

  2. Ok. Tack för svar! :o)

  3. […] Glutenfria pepparkakor – bästa receptet! Mjuk pepparkaka – naturligt glutenfri, utan vitt socker Pepparkaksbollar […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d