Frukost kostråd Mellanmål Vegan/Växtbaserat

Vilka proteinpulver är bäst? + recept morots- och apelsinsmoothie med ingefära

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vilket proteintillskott ska man välja? I det här inlägget rekommenderar jag de proteinpulver jag använder.

De flesta proteinpulver innehåller sötningsmedel, konsistensgivare och andra tillsatser, så det är viktigt att hitta bra alternativ. Bland växtbaserade proteinpuvler finns det några fler saker att tänka på när man ska välja rätt.

Det finns många olika rena proteinpulver t.ex. risprotein, ärtprotein, havreprotein, hampaprotein osv. De är jättebra och de kan jag rekommendera men… Växtbaserade råvaror innehåller inte alla aminosyror (proteiner) man behöver, utan man måste kombinera två eller flera källor för att få en komplett aminosyraprofil. Därför kan det vara mest praktiskt att köpa blandningar.

Proteinpulver jag rekommenderar

Animaliska proteinpulver

Jag rek. att använda rent kollagen som proteintillskott. De flesta kollagenpulver är utvunna från nötkreatur (bovint) men det finns också marint kollagen framställt från fisk.

Rent bovint (från gräsbetande nötdjur) kollagen. Köp här…
Rent marint (från fisk) kollagen: Köp här…

– Varför inte vassleprotein? Vassleprotein är mjölkprotein. De flesta som följer mig gör det av hälsoskäl och lever mjölkproteinfritt eller vill inspireras till mjölkfria alt. Man brukar lyfta att mjölkallergiska och laktosintoleranta tål vassleprotein (trots att det är ett mjölkprotein) men har man en typ3-överkänslighet (IgG) kan även vassleprotein driva inflammation. Man kan prova dig fram med försiktighet om vassleprotein funkar för en själv, men man ha koll på inflammationsvärden och kanske ta ett IgG-allergitest efter ett tag av användande för att se om du börjar utveckla överkänslighet. Det växtbaserade proteinpulvren och rent kollagen är mildare för kroppen. 

Växtbaserade proteinpulver

Den här blandningen av ekologiskt risprotein och ärtprotein från Pureness har jag hemma just nu. Kombinationen av två olika källor (ris och ärta) ger en mer komplett aminosyraprofil. Ärtprotein och risprotein är också relativt neutrala i smaken och passar i smoothies, gröt, bakverk och pannkakor.

OBS! Du får 20% rabatt på hela Pureness sortiment med koden Nilla20! Alltså inte bara proteinpulvret utan rabatt på allt i deras butik. Skriv in koden i kassan.

Innehållsförteckning: Ekologiskt risprotein, ekologiskt ärtprotein.
Köp här…

Den här från Sunwarrior är också en bra blandning av råris, ärta, chia, quinoa och amarant.

Innehållsförteckning: Ekologisk proteinblandning (fermenterat råris, fermenterade ärtor, quinoa, amarant).
Köp här…

Jag kan som sagt även rekommendera dessa:

Klicka länkarna för att komma till köp.

Skriv ut receptet

Proteinsmoothie med morot och apelsin

Så god! Perfekt detoxande och något värmande (från ingefäran och apelsinen annars är den kall 😊) vintersmoothie. Receptet blir bra till en lättare frukost- eller lunch-smoothie. Som mellanmål räcker det till en eller två portioner.
MåltidFrukost, Mellanmål
KökRaw food, Växtbaserat, Vegan
NyckelordAntiinflammatorisk kost, Detox, hormobalans, mjölkfritt, paleo, SCD
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 1 port
Kalorier: 394kcal

Ingredienser

  • 2 st morötter
  • 1 st apelsin
  • 1,5-2 dl bitar fryst mango eller frysta bitar banan
  • 2 dl vatten

Extra smak och nytta om du vill

Instruktioner

  • Dela morötter i delar, skala och dela apelsin i bitar. Mixa alla ingredienser i en stark blender tills att smoothien är helt slät. Mixa ett par minuter extra för att få helt slät konsistens.

Näringsinnehåll

Kalorier: 394kcal | Carbohydrates: 54g | Protein: 40g | Fat: 4g | Mättat fett: 0.2g | Fleromättat fett: 0.3g | Enkelomättat fett: 0.2g | Natrium: 650mg | Kalium: 1091mg | Fiber: 10g | Socker: 35g | Vitamin A: 34790IU | Vitamin C: 124mg | Kalcium: 168mg | Järn: 11mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: