Lunch och middag Tillbehör

“Salsamole” mättande sallad med svarta bönor

Innehåller annonslänkar.

Ett populärt och älskat recept från onlieprogrammet 21 dagar ren och läkande mat. En mättande och supergod måltidssallad med massor av smak! Varenda ingrediens är dessutom näringsspäckad till tusen och kan räknas som riktig superfood. Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv…

Ingredienserna och smakerna är baserad på salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång.

Servera salladen vegan som den är eller som tillbehör till kyckling eller fisk. Näringsberäkningen nedan är gjord med 1 pkt bönor (280g) till 4 port – dvs salladen är tänkt som tillbehör och serveras med något protein till. Vill du servera salladen som en vegansk huvudrätt lägger du till 1 pkt bönor (dvs 70 g extra bönor per port = ca 78 kcal, 6 g protein osv) och ev. ökar på lite på övriga ingredeinser för rejäla portioner.

Det här får du

 • Webb-baserad kurs
 • Nedladdningsbar e-bok
 • Nedladdningsbart recepthäfte
 • Menyplan för varje vecka och inköpslistor
 • 21-dagars-program med dagliga coachande lektioner
 • Medlemsgrupp där du möter mig och övriga deltagare.
 • Fördjupningslektioner för personlig utveckling
Skriv ut receptet

“Salsamole” Mättande sallad med svarta bönor

Massor, massor av smak! Nästan varenda ingrediens är dessutom näringsspäckad till tusen och kan räknas som riktig superfood. Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole –
MåltidHuvudrätt, Tillbehör
KökAmerikanskt, Antiinflammatorisk kost, Mexikanskt
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 4 port
Kalorier: 325kcal

Ingredienser

 • 1-2 pkt/burk svarta bönor 1 pkt/burk bönor = ca 280g kokta bönor (välj mängd beroende på om du serverar rätten vegan eller med annat protein till.
 • 2 st avokado
 • 2 st stora tomater
 • 1 st rödlök
 • 1 st röd paprika
 • 1 knippe färsk koriander
 • 100 g bladspenat

Dressing

Instruktioner

 • Tärna tomaten, dela avokadon i små kuber. Finhacka löken och tärna paprikan i små bitar. Hacka koriandern och strimla spenaten.
 • Kombinera alla grönsaker till salladen och bönor i en serveringsskål. Välj mängd bönor beroende på om du serverar rätten vegan eller med annat protein till. Vispa ihop ingredienserna till dressingen separat och häll över salladen. Blanda ihop så att dressingen fördelas jämt över grönsakerna. Om du har i extra bönor kan det behövas lite extra dressing.

Anteckning

Näringsberäkningen är gjord med 1 pkt bönor (280g) till 4 port – dvs salladen är tänkt som tillbehör och serveras med något protein till. Vill du servera salladen vegan lägger du till 1 pkt bönor (dvs 70 g extra bönor per port = ca 78 kcal, 6 g protein osv). 

Näringsinnehåll

Kalorier: 325kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 9g | Fat: 22g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 15g | Natrium: 48mg | Kalium: 801mg | Fiber: 11g | Socker: 3g | Vitamin A: 3423IU | Vitamin C: 45mg | Kalcium: 62mg | Järn: 3mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d