Bröd Vegan/Växtbaserat

Glutenfri fullkornslimpa med hasselnötter och russin

Supergott och väldigt enkelt och praktiskt vardagsbröd, perfekt att förbereda och frysa in i skivor. Tina direkt i brödrosten. Saftigt och smakrik limpa med nötter och russin.

Här är bröden från ett annat tillfälle när jag gjorde dubbel sats för att frysa in och ersatte hasselnötter med pumpakäror:

Skriv ut receptet

Glutenfri fullkornslimpa med hasselnötter och russin

Supergott och väldigt enkelt och praktiskt vardagsbröd, perfekt att förbereda och frysa in i skivor. Tina direkt i brödrosten. Ingredienserna är lätta att få tag på och
MåltidBröd
KökAntiinflammatorisk kost, Naturligt glutenfritt
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 1 timme
jäsning: 1 timme 30 minuter
Portioner: 1 bröd (1,5 l)

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda vatten med färskjäst om du använder det och ev. honung. Mät upp torra ingr. för sig (inkl. torrjäst om du använder det) och blanda. Rör i torra ingredeinser till blöta och blanda väl.
  • Täck insidan av en limpform med bakplåtspapper eller olja. Klicka i smeten och låt jäsa under bakduk i ca 90 minuter (hur länge som behövs beror på jästen och vattentemp. och temp i köket.) eller tills att den jäst upp fint.
  • Värm ugnen till 200°C och grädda i ca 60-75 min. Om du är osäker om brödet är klart går det bra att låta brödet stå inne lite extra för säkerhets skull. Eller om du vet att din ugn inte är så varmt och bröd ofta inte blir genomgräddat – höj temperaturen till 225°C. Låt brödet svalna i på galler under bakduk. Det ska vara helt svalt innan du skär i det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: