Glutenfritt Lunch och middag

Glutenfri färsk pasta

Innehåller annonslänkar

Hemmagjord naturligt glutenfri pasta som du kavlar i pastamaskin och som smakar lika gott som ”vanlig” hemmagjord pasta! Degen är i princip lika lättkavlad som pastadeg gjord på vete.

Det du ska tänka på är att använda våg när du måttar och att läsa instruktionerna i receptet innan du sätter igång. Det är tex viktigt att väldigt snabbt jobba ihop degen så att den inte klumpar ihop.

Jag har alltså kavlat min glutenfria pasta i en vanlig pastamaskin.

Hemmagjord glutenfri pasta med lamm-bolognese och peccorino

Recepttips

Skriv ut receptet

Glutenfri färsk pasta

Att laga en glutenfri färsk pasta är lika enkelt som att göra färsk pasta på vetemjöl, men metoden är något annorlunda. Det enda du behöver är råvarorna, en matberedare och en vanlig pastamaskin. 
MåltidHuvudrätt
KökItalienskt, Naturligt glutenfritt
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, Naturligt glutenfritt, pasta
Förberedelser: 30 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 4 port
Kalorier: 379kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda noga. Vispa ihop oljan, äggen och vattnet för sig. Läs igenom innan du börjar: Häll ner de torra ingredienserna i en matberedare med knivblad eller använd degblandare med insats för kaksmet. Tillsätt sedan äggblandningen medan matberedaren är igång (tveka inte när du häller, utan häll allt på en gång. Det måste gå ganska fort så att det inte blir klumpar). Kör degen i matberedaren till en slät deg.
  • Skär degen i sex bitar, tryck försiktigt ut varje del med fingertopparna och kavla till en rektangel. Om degen känns fuktig mjölar du in den med rismjöl. Låt degen vila i ca 30 minuter eller mer.
  • Börja med att rulla degen genom den bredaste valsen på pastamaskinen. Upprepa en gång. Ställ in maskinen på ett snäpp lägre och rulla igenom degen igen. Upprepa en gång och fortsätt sedan att rulla degen så tunt det går genom maskinen. Glutenfri pasta är inte lika elastisk som konventionell pasta, så undvik att använda den smalaste inställningen. När du har en tunn pasta (ca 1–2 mm tjock) kör du pastan genom den form du vill att den ska ha: tagliatelle (breda band) eller spagetti. Lägg den färdiga pastan på en mjölad yta och täck med en fuktig handduk för att undvika att pastan torkar ut.
  • Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt salt och lägg i den färska pastan. Låt koka i ca 3 minuter, eller tills pastan är al dente.

Näringsinnehåll

Kalorier: 379kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 12g | Fat: 14g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0.02g | Kolesterol: 214mg | Natrium: 299mg | Kalium: 382mg | Fiber: 6g | Socker: 1g | Vitamin A: 311IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 51mg | Järn: 2mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: