AIP Frukost Mellanmål Paleo SCD-vänliga recept

Gör egen kokosyoghurt

Inlägget innehåller annonslänkar.

Här kommer recept på kokosyoghurt igen! När man får till kokosyoghurt så blir den magiskt jag menar MAGiskt god! …god för både magen och smaklökarna alltså.

Hur god din kokosyoghurt blir beror på vilken kokosmjölk/grädde du använder och vilken probiotika – båda ger nämligen smak! Olika probiotika innehåller olika bakteriestammar så när de växer i yoghurten man satt att syra så ger de olika smak.

Jag har använt garants kokosgrädde (lila förp) och LactoVitalis pro. Yoghurten som blir av de ingredienserna smakar sött utan att vara sötad! Probioplex är en annan bra probiotika som ger god yoghurt. Klicka länkarna för att komma till köp.

Kokosyoghurt är en bra frukost med nyttiga fetter för blodsockerbalans – servera med bär, chiafrön och nötter. Tänk på att kokosyoghurt är fetare än fil och vanlig yoghurt så man blir mätt på mindre mängd. Tips: rör i kollagen för extra protein och maghälsa.

Tips läsning:

Skriv ut receptet

Gör egen kokosyoghurt

Kokosyoghurt är en bra frukost med nyttiga fetter för blodsockerbalans – servera med bär, chiafrön och nötter. Tänk på att kokosyoghurt är fetare än fil och vanlig yoghurt så man blir mätt på mindre mängd. Tips: rör i kollagenpulver för extra protein och maghälsa.
MåltidFrukost, Mellanmål
KökAIP, Antiinflammatorisk kost, Keto, Medelhavskost, Paleo, Växtbaserat
NyckelordAIP, Antiinflammatorisk kost, keto, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, paleo, SCD, växtbaserat,
Förberedelser: 2 minuter
Tillagningstid: 16 timmar
Portioner: 4 port
Kalorier: 330kcal

Ingredienser

Instruktioner

Förberedelser

 • Det är viktigt med renlighet när man ska syra med levande bakterier. Diska därför alla redskap och burkar du ska använda ordentligt. Det är även extra viktigt att skölja noga så att man får bort ev. diskmedelsrester som också kan döda de goda bakterierna i yoghurten.

Metod 1 (12-16 h)

 • Värm kokosgrädden/mjölken till ca 37°C (viktigt att det inte blir varmare än 40°C) och blanda ihop med probiotikapulver (öppna kapslarna och häll ut innehållet) i en termos (väl rengjord) eller en burk med tjockt glas och skruva på locket. Om du använder burk istället för termos, packa in den i handdukar så att värmen håller längre.
 • Låt stå i ca 12h – mer om det behövs. Det är ganska lätt att bedöma när yoghurten är klar – det känner man på den ljuvliga syrliga smaken!

Metod 2 (24-48h)

 • Blanda ihop rumstempererad kokosgrädde/mjölk och probiotikapulver (öppna kapslar och häll ut innehållet) i en burk och skruva på locket lite löst. Locket ska inte vara helt stängt utan måste ”läcka” in lite luft. Det räcker oftast med att lägga locket ovanpå burken så att det täcker utan att vara tillskruvat.
 • Ställ burken bredvid spisen eller någonstans där det är lite extra varmt i köket. Låt stå i ca 24h men det kan dröja uppåt 48 h innan den är klar. Det är ganska lätt att bedöma när yoghurten är klar – det känner man på den ljuvliga syrliga smaken!
 • Låt termosen/burken insvept i handdukar stå i ca 24h men det kan dröja uppåt 48 h innan yoghurten är klar. Det är ganska lätt att bedöma när yoghurten är klar – det känner man på den ljuvliga syrliga smaken!

Näringsinnehåll

Kalorier: 330kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 4g | Fat: 35g | Mättat fett: 31g | Fleromättat fett: 0.4g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 4mg | Kalium: 325mg | Fiber: 2g | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 11mg | Järn: 2mg

(3) Comments

 1. […] Gör egen kokosyoghurt […]

 2. Sofie says:

  Hej! Har testat detta recept två gånger och första gången blev det supergott! Andra gången fick jag två små svarta prickar på toppen (mögel gissar jag) kan man bara skopa upp dessa och äta resten ändå eller är hela batchen förstörd då?

  1. Har det blivit mögel bör du slänga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: