Bröd Glutenfritt Vegan/Växtbaserat

Fullkornsfrallor med teff

Innehåller annonslänkar!

Ett nytt favoritbröd! Det går faktiskt inte att tro att de här saftiga och smakrika frallorna är helt glutenfria (utan mjölmixer såklart och vetefria). De naturligt glutenfria frallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak!

Receptet är baserat på Teffmjöl, ett etiopiskt naturligt glutenfritt sädesslag (en sorts gräs) som har varit ett av mina främst använda mjöler i skafferiet de senaste åren. 

Frallorna äter jag till frukost med t.ex. getost och ruccola på eller avokado, groddar och tomat. Tillsammans med t.ex. ett ägg står man sig riktigt, riktigt länge. Det här är nämligen ett extra mättande och drygt bröd. Tänk på det när ni överväger priserna på vissa specialmjöler – de är ofta väldigt dryga, späckade med näring och mättar både mer och längre tid!

Tips:
 • Jag fryser in mina frallor i halvor och kan ta ut dem och tina direkt i brödrosten.
 • Bröden håller sig i plastpåse i rumstemperatur i 3-4 dagar.
 • Du kan ersätta jästen (om du är känslig för jäst) med 2 tsk bikarbonat och 2 msk äpplecidervinäger. Blanda bikarbonaten med torra ingr. och vinägern med degvätskan. Kombinera ihop och låt svälla i ca 15 min. Ingen jäsning krävs. Forma sedan frallor och grädda.
Skriv ut receptet
Inga röster ännu

Fullkornsfrallor med teff

De naturligt glutenfria frallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak!
OBS! MÅTTA SÅ EXAKT DU KAN; HÖFTA INTE!
MåltidBröd
KökAntiinflammatorisk kost, Växtbaserat
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt, Sockerfritt, växtbaserat,
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Jäsning: 1 timme 30 minuter
Portioner: 12 st
Kalorier: 179kcal

Ingredienser

Instruktioner

 • Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg. Låt degen stå i 10-15 minuter.
 • Forma frallor med lätt fuktade händer och placera ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pudra lite extra mjöl över och täck med en bakduk. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Tills att frallorna har jäst klart. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler innan de skärs upp.
 • Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler innan de skärs upp.

Näringsinnehåll

Kalorier: 179kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 5g | Fat: 5g | Mättat fett: 0.4g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0.01g | Natrium: 397mg | Kalium: 71mg | Fiber: 7g | Socker: 2g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 0.1mg | Kalcium: 58mg | Järn: 2mg

(3) Comments

 1. Mina blev inte alls så fina och ser så goda ut som dina. Platta, lite kompakta och för salta.

 2. Ewa Nyberg says:

  Hej, jag gjorde frallorna på teffmjöl ikväll, följde receptet exakt, men de flöt ut på plåten .Blev inte några runda bullar som på bilden. Degen va ganska lös när jag gjorde “bullarna”.

 3. Anna-Lena Zand says:

  Hej! Bakade frallorna idag och mina flöt också ut och blev platta när de kom in i ugnen. Jäste först jättefint på plåten. Vad har gått fel?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: