Keto kostråd Lunch och middag Paleo SCD-vänliga recept

Entrecote med vitlökssmör, rostade morötter och haricots verts

Innehåller annonslänkar.

Festmat/bjudmat utan gluten, mjölk, stärkelse och socker. Vad bjuder man något på som inte äter gluten, mjölk, laktos, socker osv osv? Det här kanske? 🙂

Det här är av mina favoriträtter till helg och fest; näringsrikt, ekologiskt, vällagat gott kött tillsammans med rostade grönsaker, kanske stekta haricots verts och vitlökssmör. Du kan ersätta smöret mer ghee eller göra en vitlöks/örtolja istället.

Entrecote är en utmärkt proteinkälla och innehåller viktiga mineraler som zink, järn och selen. Att kombinera kött med morötter och gröna bönor skapar en balanserad rätt med stor andel fiberrika och näringsrika grönsaker.

Väljer man högkvalitativa råvaror kan matlagningen bli ganska enkel. Ekologiska produkter är inte bara ett miljömedvetet val, utan de har ofta en djupare smak och innehåller mer näring jämfört med konventionellt odlade varor.

Jag använder äkta smör ibland eftersom att det innehåller så lite mjölkämnen. Är man inte allergisk mot mjölkprotein så är det OK. Byt annars smöret mot ghee eller gör en ört-och vitlöksolja genom att mixa 1 dl olivolja med 1-2 klyftor vitlök + 1 dl blandade färska örter och salt.

Skriv ut receptet

Entrecote med vitlökssmör, rostade morötter och haricots verts

Det här är av mina favoriträtter till helg och fest; näringsrikt, ekologiskt, vällagat gott kött tillsammans med rostade grönsaker, kanske stekta haricots verts och vitlökssmör. Du kan ersätta smöret mer ghee eller göra en vitlöks/örtolja istället. För Keto: byt morötterna mot blomkål.
MåltidHuvudrätt
KökAntiinflammatorisk kost, Franskt, Paleo, Svenskt
NyckelordAntiinflammatorisk kost, keto, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt, paleo
Tillagningstid: 50 minuter
Portioner: 2 port
Kalorier: 779kcal

Ingredienser

 • 0,5 msk olivolja
 • 500 g morötter
 • 400 g entrecote
 • 300 g haricots verts
 • salt
 • peppar

Vitlökssmör

 • 50 g smör kan ersättas med ghee
 • 2 klyftor vitlök
 • 2 krm salt
 • 1 krm svartpeppar
 • 2 msk persilja finhackad

Instruktioner

 • Vitlökssmör: Börja med att förbereda vitlökssmöret. Mosa smöret mer pressade vitlöksklyftor och blanda med salt, peppar och finhackad persilja i en skål.
 • Morötter: Värm ugnen till 225°C. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja, strö på salt, peppar över och blanda. Rosta i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills de är mjuka och har fått en fin färg.
 • Haricot Verts: Medan morötterna rostas, förbered haricot verts. Antingen; 1. stek eller 2. koka:
  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt lite salt. Blanka haricot verts i kokande vatten i cirka 2-3 minuter, sedan snabbt överför till ett isvattenbad för att bevara den vackra gröna färgen och krispigheten.
  2. Stek i olivolja under omrörning tills att bönorna har mjuknat till al dente och fått lite färg. Salta och peppra under tiden.
 • Entrecote: Hetta upp en grillpanna eller stekpanna på medelhög/hög värme. Krydda entrecote med rejält med salt och peppar. (Tips, salta mer än du tror!). Stek entrecoten 2-3 minuter på varje sida (beroende på tjocklek och önskad stekgrad). Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.
 • Servering: Lägg en skiva av det kylda vitlökssmöret på varje entrecote och låt det smälta något av det varma köttet. Servera med de rostade morötterna och de haricot verts.

Näringsinnehåll

Kalorier: 779kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 46g | Fat: 53g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 21g | Transfett: 1g | Kolesterol: 176mg | Natrium: 835mg | Kalium: 1677mg | Fiber: 11g | Socker: 17g | Vitamin A: 43543IU | Vitamin C: 35mg | Kalcium: 164mg | Järn: 6mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: